Great restaurants and best places in Belgium
Arden

La cuisine de Marius Bosmans, c’est une autre lumière, une épure absolue. Elle porte le caractère de son Auteur : libérée, inscrite dans la nature, en prise avec un terroir. Elle se révèle précise, d’une finesse absolue, d’une créativité raisonnée ; le jeune chef s’exprime dans des assiettes qui font preuve de sens, de liberté et d’une réelle virtuosité.

Chimay

Restaurant Contre Façon ・ Chimay

Loïc Pierard est un sacré cuisinier. Si l’homme est humble et discret, on en connaît peu à avoir cette adresse et ce panache de proposer l’idée d’interpréter un produit en deux manières ; l’une dite classique, l’autre plus d’aujourd’hui. Les deux ne sont pas contraires, preuve en est bien faite ici.

Piccolo

Comme une douce définition du plaisir.
Le Piccolo Mondo est de la famille des pendules arrêtées, de ces lieux où le temps ne marque pas sa patine. Une Institution comme Bruxelles n'en compte plus, un endroit mythique. Et il faut y aller pour ressentir ce que ce lieu a d'unique.

Arden

Restaurant Arden ・ Rochefort

La cuisine de Marius Bosmans, c’est une autre lumière, une épure absolue. Elle porte le caractère de son Auteur : libérée, inscrite dans la nature, en prise avec un terroir. Elle se révèle précise, d’une finesse absolue, d’une créativité raisonnée ; le jeune chef s’exprime dans des assiettes qui font preuve de sens, de liberté et d’une réelle virtuosité.

Chimay

Loïc Pierard est un sacré cuisinier. Si l’homme est humble et discret, on en connaît peu à avoir cette adresse et ce panache de proposer l’idée d’interpréter un produit en deux manières ; l’une dite classique, l’autre plus d’aujourd’hui. Les deux ne sont pas contraires, preuve en est bien faite ici.

Piccolo

Al Picollo Mondo ・ Bruxelles

Comme une douce définition du plaisir.
Le Piccolo Mondo est de la famille des pendules arrêtées, de ces lieux où le temps ne marque pas sa patine. Une Institution comme Bruxelles n'en compte plus, un endroit mythique. Et il faut y aller pour ressentir ce que ce lieu a d'unique.

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Poivre Noir

Restaurant

It’s been more than 15 years that this beautiful house located in front of the station of Braine-l’Alleud is on the rails. And yet, Jean-Louis Marchal, its chef and head chef, had already traveled quite a bit before putting down his suitcases and knives here with his dear and loving Christelle. Nearly 30 years of […]

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La Vigneraie

Restaurant

In the name of the Father and of wine. Pierre Charlier is a wine legend. He passed away in 2011, and it was he who gave birth to La Vigneraie in the 90s in Charleroi. A sign that he placed at the top of the reference wine shops in Belgium. The man was a visionary […]

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Quai n°4

Restaurant

Since the birth of Quai in the summer of 2020, over several visits, there’s been a consistent feeling: that of surrendering to skilled hands, donning the attire of an ecstatic connoisseur. We know where we are, or almost. The street remains poetic, with its old cobblestones bordered by beautiful rowan trees, evoking the fragrance of […]

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Bistrot Blaise

Restaurant

As if it were always meant to be Barely two and a half years into its existence, stepping into Bistrot Blaise in the heart of Marche-en-Famenne is like being welcomed with nothing but smiles and warmth. In the establishment run by François-Xavier Simon and Hanna Matyja, there’s an ultimate desire to create a true atmosphere […]

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Restaurant Mona Lisa

Restaurant

Yvoir

Arriving in Yvoir is already stepping into a history. And Mona Lisa, to write a new and beautiful page. Once inside, the setting is in keeping with the deep soul of the village: clean and clear, like a masterful large-format photograph. It’s always reassuring to know you’re in a den of good taste, whatever form […]

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Chez Flo

Restaurant

Living and reliving beautiful stories. Flémalle, on the banks of the Meuse, near the quay, a discreet house with a light facade made of local stone. A wall that barely hints at what lies behind it. But once you push open the wooden door and step inside, the interior reveals itself with harmonious refinement: light […]

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Le Vieux Château

Restaurant

Embracing Nature. Just a few steps separate us. There’s the stone path of rue du Docteur Degrave and a gallery carved through generous trees; this is the short journey that leads to the monumental theater, like an initiation journey, before discovering the Old Castle. These magnificent 17th-century walls reveal two faces; the main building has […]

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