Dinner in the Sky van 2 juni tot 29 juni te Brussel

4 avril 2014

“Dinner in the Sky voerde me terug naar mijn kindertijd”, zei Michel Troisgros hoog boven het Koninklijk Paleis in 2012.
Het is die kinderdroom die 7 van onze beste Brusselse sterrenchefs zullen interpreteren in de Brusselse hemel, tijdens de tweede editie van Brussels in the Sky in juni.

Wie de Michelingids 2014 doorbladert, merkt duidelijk dat Brussel een plaatsje heeft veroverd op de gastronomische kaart van Europa. Met 19 sterrenrestaurants telt onze hoofdstad voortaan meer sterren dan Berlijn, Rome of Milaan.

Een van de absolute hoogvliegers onder de meest surrealistische gastronomische concepten is ongetwijfeld ‘Dinner in the Sky’. Op 7 jaar tijd verwierf ‘Dinner in the Sky’ wereldfaam en kreeg het een stevige reputatie onder sterrenchefs. De beroemdsten onder hen stonden dan ook al achter de fornuizen van het evenement: Frédéric Anton, Alain Passard, Bjorn Franzen en Dani Garcia. En natuurlijk ook jonge talenten, die onlangs in Masterchef in de kijker liepen.

‘Dinner in the Sky’ is op en top Belgisch en Brussels, en scheert intussen hoge toppen in meer dan 45 landen. Onlangs kwamen daar trouwens nog Mexico, Qatar en Kroatië bij! ‘Dinner in the Sky’ wil dat succes delen met de stad waar het allemaal
begon. Zo ontstond ‘Brussels in the Sky’: een ambitieus gastronomisch festival dat in 2013 voor het eerst werd georganiseerd in samenwerking met VisitBrussels. Tijdens het festival worden 7 Brusselse sterrenchefs uitgedaagd om een eigen interpretatie
te geven van de gastronomische cultuur uit een gastland. En dat hoog in de Brusselse hemel.

Tijdens deze tweede editie van ‘Brussels in the Sky’, van 2 tot 29 juni in het Jubelpark, steelt Italië de show. Dagelijks bereidt en serveert een van de 7 topchefs een gastronomische vijfgangenlunch voor 22 genodigden en 2 diners in de hemel van de hoofdstad van Europa.

De 7 Brusselse sterrenchefs:
– Yves Mattagne van Sea Grill**
– Lionel Rigolet van Comme chez Soi**
Pascal Devalkeneer van Chalet de la Forêt**
David Martin van La Paix*
Giovanni Bruno van Senzanome*
– Bart De Pooter van Wy*
– Luigi Ciciriello van La Truffe Noire*

Info & Reservaties: www.dinnerinthesky.be