La Passione

"Een bestemming is nooit een plek, maar eerder een nieuwe manier van kijken naar de dingen," zei Henry Miller. De gedachte van de Amerikaanse schrijver past perfect bij het gevoel dat de muren van Altro Mondo van Luca Gaviglio doordringt.

Het huis, dat hij iets meer dan vijf jaar geleden overnam om het vervolgens prachtig te herontwerpen, is nu gekristalliseerd. Het heeft een nieuw jasje gekregen en is gehuld in nieuwe kleuren, alsof het zijn nieuwe ziel beter wil verwelkomen. Hier is het genesteld in hout en lichte tinten. Het geheel lijkt enkel bedacht te zijn om het licht beter te ontvangen, waardoor het de uitstraling krijgt van een chique en elegante eetgelegenheid.

Het is een understatement om te zeggen dat Luca Gaviglio en zijn team nieuw leven hebben ingeblazen in dit adres. Het is werkelijk verheugend om een Italiaanse tafel in Waver te vinden, een tafel die de levendigheid van deze keuken vol smaken, karakter en hier met subtiliteit en elegantie, naar boven brengt.

Luca's belofte is duidelijk: "Het essentiële voor mij... de smaak, het product, de balans van smaken om emotie te creëren. Maar ook de waarden van delen, gastvrijheid en overdracht."

Aan tafel opent het diner vandaag met mooie amuses die meteen de toon zetten. Daarna volgen de schorseneren, Parmezaanse kaas, balsamicoazijn en truffel, de rode poon, cardoncelli en aardappelen, de risotto, pompoen, gorgonzola en walnoten, de tagliolini met wintertruffel, het lamsvlees gegaard op lage temperatuur en artisjokken, de Vacca Rossa Parmezaanse kaas en honing met truffel, en de romige pistache van Bronte en sinaasappels.

Het vloeibare continent van Altro Mondo is het rijk van Domenico Vitto. Deze bekwame sommelier laat slechts zijn hart spreken en onthult het schitteren van het bloed van de wijnstokken van zijn land. Een zeldzame jongeman, dartelend in de zaal, die eerst de wijn bezingt en in de volgende seconde deze serveert met de oneindige delicatesse van een goudsmid, met fonkelende ogen en dat extra vleugje accent.

LD