Un Altro Mondo by Luca Gaviglio
La Passione
‘Een bestemming is nooit een plaats, maar eerder een nieuwe manier om dingen te zien,’ zei Henry Miller. De gedachte van de Amerikaanse romanschrijver sluit perfect aan bij het gevoel dat de muren van het Altro Mondo van Luca Gaviglio doordringt.
Een huis dat hij iets meer dan vijf jaar geleden overnam om het vervolgens prachtig opnieuw vorm te geven. Vandaag is het tot bloei gekomen, het heeft een nieuwe uitstraling gekregen, het is in nieuwe kleuren gehuld, alsof het beter zijn nieuwe ziel kan verwelkomen; daar ligt het, genesteld in hout en lichte tinten. Het geheel kan alleen maar zijn ontworpen om het licht beter te ontvangen, waardoor het de uitstraling van een chic en elegant restaurant krijgt.
Het is een understatement om te zeggen dat Luca Gaviglio en zijn squadra deze plek nieuw leven hebben ingeblazen, en het is heerlijk om in Waver weer een Italiaanse tafel te vinden, een die de levendigheid van deze smaakvolle, karaktervolle keuken in al haar finesse en elegantie naar voren brengt.
Luca's belofte is helder: "Het belangrijkste voor mij... de smaak, het product, de balans van smaken om emotie te creëren. Maar ook de waarden van delen, gastvrijheid en overdracht."
Aan tafel opent de maaltijd vandaag met prachtige amuses die meteen de sfeer bepalen. Vervolgens komen de paarse artisjokken, artisjokcrème, Parmezaan, citroen en bloemen, de Gamberoni Rossi "Mazara del Vallo", lardo di Colonnata, witte aspergecrème, knoflookbloemen, de open ravioli met inktvisinkt, zeebaars tartaar, dragon; en natuurlijk de Tagliolini met truffel, daarna het gegrilde Iberisch speenvarken, spinaziecrème, pecorino, oesterzwammen en eindigend met de perfecte yoghurt, kiwi coulis, granola, oxalis en de gemarineerde kersen, chocoladesorbet, amandelcrumble, amaretto gel.
Het vloeibare continent van Altro Mondo is het domein van Domenico Vitto. Een uitstekende sommelier, deze man laat alleen zijn hart spreken en onthult alleen de schittering van het bloed van de wijngaarden van zijn land. Een zeldzame jongeman, die door de zaal zweeft, eerst de wijn bezingt en vervolgens met de fijnheid van een edelsmid serveert, met lachende ogen en een charmant accent.
Een adres dat veel meer doet dan alleen zijn vleugels uitslaan.
LD