La Passione

‘Een bestemming is nooit een plaats, maar eerder een nieuwe manier om dingen te zien,’ zei Henry Miller ooit. De gedachte van de Amerikaanse romanschrijver weerspiegelt perfect de ziel die de muren van Altro Mondo van Luca Gaviglio vult.

Meer dan vijf jaar geleden nam hij dit huis over en hertekende het met een meesterlijke hand. Vandaag is het getransformeerd, gehuld in een nieuw jasje, met warme houttinten en lichte kleuren, alsof het een nieuwe ziel omarmt. Het interieur is ontworpen om het licht maximaal te ontvangen, waardoor het een chique en elegante uitstraling krijgt.

Het is een understatement om te zeggen dat Luca Gaviglio en zijn squadra deze plek nieuw leven hebben ingeblazen. Wat een vreugde om in Waver een Italiaanse tafel te vinden die de levendigheid van deze smaakvolle en karaktervolle keuken onthult, met finesse en elegantie.

Luca’s belofte is helder: "Voor mij draait alles om smaak, het product en de balans van aroma’s om emotie te creëren. Maar ook om de waarden van delen, gastvrijheid en overdracht."

Aan tafel begint de ervaring met verfijnde amuses die meteen de toon zetten. Vervolgens volgen groene asperges met burrata, sugar snaps, chiodini uit Puglia en Oost-Indische kers; rivierforel met zeekool, bleekselderij, quinoa en yuzu, vergezeld van Moscato-wijn; risotto met rode gamberoni uit Mazara del Vallo; tagliolini met zwarte truffel; boerenkip met morieljes, truffel en prei; en als afsluiting yoghurtijs met citroen, pijnboompitten en oxalis, evenals een pistachecrème met cacaocrumble en koffie-ijs.

Het vloeibare continent van Altro Mondo is het rijk van Domenico Vitto. Als gepassioneerde sommelier laat hij enkel zijn hart spreken en schenkt hij uitsluitend de puurste essentie van de Italiaanse wijnstokken. Een zeldzaam talent, altijd in beweging, die wijn niet alleen serveert, maar hem bezield vertelt en met de finesse van een edelsmid presenteert, zijn ogen vol levensvreugde en zijn accent als kers op de taart.

LD