La Passione
Een bestemming is nooit een plaats, maar eerder een nieuwe manier om dingen te zien", zei Henry Miller. De gedachte van de Amerikaanse romanschrijver sluit perfect aan bij het sentiment dat de muren van Luca Gaviglio's Altro Mondo bevolkt.
Een huis dat hij iets meer dan vijf jaar geleden overnam en vervolgens prachtig herinrichtte. Vandaag is het uitgekristalliseerd, het heeft een nieuwe outfit gekregen, het is getooid met nieuwe kleuren, als om zijn nieuwe ziel beter te verwelkomen; hier is het genesteld in hout en lichte tinten. Het geheel kon alleen maar worden bedacht om het licht beter te ontvangen, waardoor het de opsmuk krijgt van een chic en elegant restaurant.
Zeggen dat Luca Gaviglio en zijn team dit adres nieuw leven hebben ingeblazen, is een licht understatement, en God weet dat het een genoegen is om in Waver een transalpijns restaurant te vinden, dat alle levendigheid van deze keuken naar voren brengt, vol smaken, met karakter, en hier met finesse en elegantie.
Luca's eed is niet elders: "Wat voor mij essentieel is… de smaak, het product, de balans van smaken om emotie te creëren. Maar ook de waarden van delen, verwelkomen en doorgeven.

Aan tafel werden die dag vier prachtige voorgerechten geserveerd die meteen de toon zetten: Burrata, Ansjovis, Olijven en Uien en een schitterende Puntarelle. Dit werd gevolgd door wat heerlijke Gambero rosso Mazara del Vallo, lardo di Colonnata en limoen, gerookte Snoekbaars, ingemaakte radijs, erwten en munt voordat we ons stortten op Luca's kenmerkende gerecht: Tagliolini met seizoentruffel. We hielden ook van de kaas gekookt, of liever gezegd geïnterpreteerd, als een melodie zowel zoet als levendig, met de Parmezaanse Vacca Rossa, truffelhoning, aangeboden in vier texturen. Een zoete schoonheid die het karakter van de Parmiggiano beschermt en hem een variatie aan stemmingen geeft.

Het vloeibare continent van Altro Mondo is het land van Domenico Vitto. Deze jongen, een bekwaam sommelier, laat zijn hart spreken en levert alleen de gloed van het bloed van de wijnstokken van zijn land. Een zeldzame jongen, wervelend in de zaal, die eerst de wijn zingt, en in de tweede die volgt, deze serveert met de oneindige delicatesse van een goudsmid, met lachende ogen en een accent erbij.

LD