De reis naar het hart van de stad.

Zodra je het restaurant binnenstapt, begrijp je het, nog voor je de eerste gerechten krijgt. Sao Thaï Cuisine is geopend tijdens beperkte tijden en lost zijn belofte van de Thaise keuken naadloos in, met een precieze en glimlachende bediening - verzorgd door Beer, Sao's zoon, en een onstuitbaar decor dat sferen verzamelt, hier intiemer, en daar voor grotere tafels.

Heel vaak, op bepaalde plaatsen in de buurt, is de omgeving alleen al genoeg. Een mooi decor en het is ingepakt, voor een publiek dat bestaat.

Hier is het ook en vooral aan tafel dat de Sao Thaï Cuisine punten scoort. Met de kwaliteit van zijn cocktails, om de magie te beginnen. En dan, om bijna liefdevol in het menu van de chef Sao Bankrathok te duiken en als voorgerechten te kiezen, de prachtige Tod man pla (deze visbeignets met rode curry, bezet met Thaise kruiden en "zoete" komkommersaus), Kwio krob (gefrituurde ravioli gevuld met pinda-varkensvlees en honingsaus) en Khung plameuk pad katiem (in de wok gebakken scampi's en inktvis met knoflooksaus) en natuurlijk het "ontdekkings "bord met 4 curry's. Een speciale vermelding verdient ook de soepwagen op vrijdagmiddag, met drie soorten noedels om uit te kiezen, vergezeld van rundergehakt, kip, gemarineerd varkensvlees, of vis en groenteknoedels.

Het is er levendig, geanimeerd, en het plezier zit niet alleen in het bord, maar ook op de gezichten, of men het nu ervaart aan de rand van de open keuken, in de sfeer van de eetzaal of bij mooi weer op het terras. Als het essentiële criterium van een restaurant het verlangen is om terug te komen, heeft de Sao de test met glans doorstaan.