De reis naar het hart van de stad.

Nauwelijks een voet in het restaurant gezet, begrijpt men, nog voor de eerste hap. Het Sao houdt zijn belofte aan de Thaise keuken in een onberispelijk kader, met nauwkeurige en glimlachende service, onberispelijke decoratie die verschillende sferen verzamelt, hier intiemer en daar voor grotere groepen.

Vaak is in sommige plaatsen alleen het kader voldoende. Een mooie setting en het publiek is er. Hier bij Sao is het vooral aan tafel dat de punten worden gescoord. Door de kwaliteit van zijn cocktails, om goed te beginnen, als een raam, een opstijging. En dan bijna liefdevol te landen in het menu van chef Sao Bankrathok en te kiezen voor voorgerechten zoals de prachtige Tod man pla (deze viskoekjes met rode curry, versierd met Thaise kruiden en "sweet" komkommersaus), de Kwio krob (gefrituurde dumplings gevuld met varkensvlees, pinda's en honingdipsaus) en als hoofdgerecht de Khung plameuk pad katiem (gewokte garnalen en inktvis met knoflooksaus) en natuurlijk het "ontdekkingsbord" met 4 curry's. Speciale vermelding voor de mooie permanente suggesties en natuurlijk de vrijdagmiddag soepenkar, een kom om naar wens samen te stellen met drie soorten noedels vergezeld van gesneden rundvlees, kip, gemarineerd varkensvlees, of visballetjes en groenten.

De plaats leeft sterk en goed, aangewakkerd door plezier dat zich niet alleen op het bord oplegt; het leest ook op gezichten, of het nu wordt beleefd aan de rand van de open keuken, in de andere sferen van de zaal, ook op het terras bij mooi weer.

Als het essentiële criterium van een restaurant de wens is om terug te keren, is Sao met vlag en wimpel geslaagd voor de test. Verslaving gegarandeerd.

LD