Er is een verheugende energie in de glimlach, in de tred, en, belangrijker nog, in de keuken van Borg Da Silva. De activiteit en dynamiek van de man hebben zich goed afgestemd en verheven om Beauraing tot leven te brengen en de grensstad weer op de kaart van de Waalse gastronomie te zetten. Met een moedig hart blijft de man zijn restaurant evolueren en tekent hij bij elke service borden die niet alleen mooi zijn, maar vooral oprecht en goed verankerd aan het essentiële: de smaak.

Zijn restaurant abCd is gevestigd in een van de levendige straten van de stad, de locatie onthult een lichte en ruime omgeving, doordrenkt van een kalmerende eenvoud; men voelt dat de inspanningen van Charlotte Pypops en Borg Da Silva altijd gericht zijn op het betere, niet alleen op het bord, maar ook op het genot dat ze hun gasten willen bieden. Of het nu gaat om de inrichting van de ruimte, het servies, het glaswerk of de wijnkaart die ze voortdurend naar een hoger niveau tillen, Borg Da Silva bevestigt zijn streven naar beter, de zorg voor kwaliteit, en de vastberadenheid om naar een vorm van zuiverheid te streven; deze zoektocht naar vervulling is hun weg, het staat geschreven.

De repertoire van chef Da Silva is niet wispelturig, het zijn de markt en het seizoen die het ritme bepalen. In deze keuken is er een harmonie tussen het mooie product, de juiste bereiding, de zorgvuldige kruiding en de wens van de chef om er een vleugje creativiteit aan toe te voegen dat alleen dient om het geheel te sublimeren.

Zoals vandaag met de Tataki van rundvlees, sushi rijst, groenten met Japanse smaken en sesam, de Warm gemarineerde zalm, kruidenkorst, groene asperges, gekonfijte knoflook en Granny Smith-appel, de Geconfijte snoekbaars, venkel, bleekselderij, citrusvruchten, huisgemaakte spinazie spaghetti, de Kip op lage temperatuur, dij in kroket, wortels, snijbiet, uien, truffelpuree, chorizo-olie en de Mandarijn mousse, hibiscus, Baskische biscuit en mandarijn sorbet.

Borg Da Silva werkt alleen voor de tevredenheid van zijn gasten en doet er alles aan om glimlachen op hun gezichten te toveren. Met zijn eerlijke, leesbare en verheugende borden houdt de man zijn mooie belofte.

LD