Er is een vreugdevolle energie in de glimlach, in de houding en, het belangrijkst van alles, in de keuken van Borg Da Silva. De activiteit en het dynamisme van de man hebben goed samengewerkt en zich overstegen om Beauraing wakker te schudden en de grensstad weer op de kaart van de Waalse gastronomie te zetten. Met een dapper hart blijft de man zijn restaurant ontwikkelen en tekent bij elke dienst borden die zeker mooi zijn, maar vooral oprecht en stevig verankerd in het essentiële: de smaak.

Zijn restaurant abCd is gevestigd aan een van de levendige verkeersaders van de stad. De plek onthult een lichte en ruime omgeving, het biedt een rustgevende soberheid; je voelt dat de aanpak van Charlotte Pypops en Borg Da Silva altijd gericht is op verbetering, zeker op het bord, maar ook in het comfort dat ze aan hun huis willen bieden. Of je nu kijkt naar de decoratie van de plaats, het servies, het glaswerk en naar deze wijnkaart die hij voortdurend naar een hoger niveau tilt, Borg Da Silva bevestigt zijn streven naar verbetering, de zorg voor het goede, en deze koppigheid om naar een vorm van zuiverheid te streven; deze zoektocht naar volheid is hun pad, het is geschreven.

Het repertoire van chef Da Silva dwaalt niet af, het is de markt en het seizoen die het tempo bepalen. In deze keuken is er een harmonie tussen het mooie product, de juiste bereiding, de zorgvuldige kruiden en de wens van de chef om er een creatieve toets aan toe te voegen die alleen dient om het geheel te verfraaien.

Zoals vandaag met de Tartaar van Rundvlees, gekonfijte Roma-tomaten, tomatenwater, green zebra sorbet, geitenkaas espuma, de Gegrilde Aubergine, oosterse geuren, auberginekaviaar, miso beurre blanc, Zoals een ravioli, knapperig deeg, bouchot mosselen, chorizo, saffraan stamper jus en ingelegde citroen, het Biggetje, de geroosterde en gerookte kroon, de gekonfijte en geglaceerde rug, aardappelen met verse amandelen, snijbiet, bruine jus met zoete peper azijn en de aardbeien, bevroren soufflé, Java peper gel, kruiden marshmallow.

Borg Da Silva werkt alleen voor de tevredenheid van zijn gasten en doet er alles aan om glimlachen op hun gezichten te toveren. Met zijn eerlijke, leesbare en vreugdevolle borden houdt de man zijn mooie belofte.

LD