Er zit een verrukkelijke energie in de glimlach van Borg Da Silva, in zijn aanpak en vooral in zijn keuken. De activiteit en het dynamisme van de man zijn goed samengekomen en overstijgen zichzelf om Beauraing wakker te schudden en de grensstad terug op de kaart van de Waalse gastronomie te zetten. Een man met een dapper hart, die nooit stopt met het ontwikkelen van zijn restaurant, en bij elke bediening gerechten creëert die zeker heel mooi zijn, maar vooral oprecht en stevig verankerd in het essentiële: smaak.

Het restaurant abCd van Charlotte Pypops en Borg Da Silva ligt aan een van de levendigste straten van de stad, met een lichte, ruime omgeving en een rustgevende soberheid. Het is duidelijk dat ze altijd streven naar het beste, niet alleen wat betreft het eten dat ze serveren, maar ook wat betreft het plezier dat ze in huis willen brengen. Of je nu kijkt naar de inrichting van de zaak, het servies, het glaswerk of de wijnkaart, die hij steeds een tandje hoger zet, Borg Da Silva laat zijn verlangen naar het beste, zijn zorg voor het goede en zijn koppigheid in het streven naar een vorm van puurheid zien; deze zoektocht naar volheid is hun pad, zo staat het geschreven.

Het repertoire van chef-kok Da Silva wankelt niet; de markt en het seizoen bepalen het tempo. In deze keuken is er een harmonie tussen de beste producten, de juiste manier om ze te bereiden, de zorgvuldige kruiden en de wens van de chef om een vleugje creativiteit toe te voegen die het geheel alleen maar sublimeert.

Zoals vandaag gezouten makreel, gebrande komkommer, framboos, augurken, misobouillon, gevulde courgettebloem, chorizo, asperges, kruidengel, zeebaarsfilet, noriblad, schelpdieren, gefermenteerde groenten, parelcouscous, kappertjesolie, krokante kalfszwezerik, spinazie, gekonfijte ui, krokante aardappelen en spek. Dit zijn allemaal gerechten die de goederen leveren, en de aardbeien, Java peper, basilicum en citroen zijn de perfecte finishing touch.

Borg Da Silva doet er alles aan om zijn gasten tevreden te stellen en een glimlach op hun gezicht te toveren. Met zijn eenvoudige, makkelijk te lezen en verrukkelijke gerechten maakt de man zijn belofte waar.

LD