Belofte gehouden.

Er zit een vrolijke energie in de glimlach van Borg Da Silva, in zijn aanpak en vooral in zijn kookkunst. De activiteit en het dynamisme van de man hebben elkaar goed weten te combineren en te overstijgen om Beauraing wakker te schudden en de grensstad opnieuw op de Waalse gastronomische kaart te zetten. Met een dapper hart stelt de man bij elke dienst borden op, die zeker heel mooi zijn, maar vooral oprecht en goed verankerd in het wezenlijke: smaak.

Zijn restaurant abCd is verankerd in een van de levendige verkeersaders van de stad, de plaats onthult een heldere en ruime omgeving, en het is gewijd aan een ontnuchterende soberheid; je kunt voelen dat de aanpak van Charlotte Pypops en Borg Da Silva is om te zoeken naar het beste, zeker in het bord, maar ook in het plezier dat ze willen brengen. Het verlangen naar het beste, de zorg voor het goede, en deze hardnekkigheid om naar een vorm van zuiverheid te gaan; deze zoektocht naar volheid is hun weg, zo staat geschreven.

Het repertoire van chef Da Silva wankelt niet; de markt en het seizoen bepalen het tempo. In deze keuken is er een harmonie tussen het mooie product, de juiste bereiding, de zorgvuldige kruiden en de wens van de chef om een vleugje creativiteit toe te voegen dat alleen dient om het geheel te sublimeren. 

Zoals deze coquille van Dieppe, selderij met hazelnootolie, gekonfijt spek, koraalsap, deze zwezerik, champignons, kool embeurrée, kalfssapreductie, deze Filet of Hind, geplette peper, pompoen, blini's, cranberrysap, en om het mooie moment af te sluiten een Brioche perdue, gekonfijte peer, karamel en walnoot geglazuurde parfait.

Borg Da Silva werkt alleen voor de tevredenheid van zijn gasten en stelt alles in het werk om een glimlach op hun gezicht te toveren. Met zijn rechtlijnige, leesbare en vrolijke gerechten wordt de belofte ingelost; we zijn gekomen, we zijn teruggekeerd en we zullen terugkeren.

LD