Een adres dat een hoge vlucht heeft genomen. 

Toen Loïc Thirion en Robin Van Habost iets meer dan een jaar geleden hun mooie huis aan de ingang van Ciney openden, maakten ze een afspraak. Met zichzelf. Maar ook met ons. 

Ze houden niet stil, vervuld van de dolle energie van deze onverschrokken jonge mensen die net in de wereld van de gastronomie zijn gestapt. 

En toch, de stamboom van beiden, als het respect afdwingt, zouden ze er op kunnen zitten. In hun handen, scholing in prachtige sterrenhuizen in België en Frankrijk.

Hun stijl is discreet, dicht bij hun potten, ruiken ze, proeven ze, luisteren ze bijna. Je ziet ze werken, maar je kunt niet zien hoeveel uren ze al hebben doorgebracht met proberen, tasten, de ene richting verlaten om een andere te proberen. We zien in het spel van deze twee jonge mensen, gekleed door talent, deze prachtige en essentiële kaart die twijfel is. Deze twijfel stelt hen in staat een keuken voor te stellen met fijne sensaties, met smaken die precies goed zijn, zonder misbruik: Zoals de belofte van de prachtige Pâté en croûte de canard et volaille, verse kruiden, zure groenten, of de Langoustine gekookt op steen, ricotta ravioli, pijnboompitten, spinazie, en piquillo emulsie, of de prachtige Filet de canette, gekonfijte dijen in eendenvet, een reeks vergeten groenten, gevogelte sap met sherry, en het Hart van zwezerik, seizoensgroenten, Choron saus.

Levendige en gulle gerechten, welwillend, zonder de minste arrogantie, gewoon lekker, en die ook een gevoeligheid, een inzet verraden. En delen voor een huis dat in de goede richting werkt en elke dag een beetje hogerop komt.

LD