Racines, trouw aan zijn belofte.

Op hun leeftijd stotteren wij vaak, onze ogen gericht op de punten van onze schoenen. Of, vol trots, men weet alles, het aplomb van de jeugd.

Wij kunnen ook vertrouwen op een talent en een deskundigheid die reeds goed gevestigd zijn. Dit is het geval bij Racines.

We ontdekten de plek op het eerste uur, aan de hand genomen en naar de smaak, kwamen we meerdere keren terug om het te ervaren voor evenzoveel menu's. Meer uit verlangen dan om enige vorm van validatie te vinden, is het inderdaad het hernieuwde plezier dat bevestigt dat het doel meer dan bereikt is, we zitten in de roos op alle vlakken en we moeten ver teruggaan in ons geheugen om zo'n mate van evenwicht en nauwkeurigheid te vinden voor zo'n jong huis.

De omgeving is geëvolueerd, in lijn met het succes van het huis. Nog steeds in drie stemmingen: de elegante woonkamer heeft zich bij de kelder gevoegd, de eetkamer in de veranda, altijd badend in het licht, is aangevuld met een tweede eetgedeelte. 

Het oorspronkelijke model van Maxime Sanzot en Louise Zordanello is niet veranderd door prijzen en succes; het blijft getooid met de nederigheid van een filosofie die zij omschrijven als: "een dagelijkse keuze om deel uit te maken van een duurzame, lokale aanpak, met respect voor het milieu, voor de seizoensgebondenheid en voor de mannen en vrouwen die de natuur zo goed teruggeven wat zij het beste biedt. Met een enkel doel: emoties en vooral het gevoel van voldoening geven dat we werken aan ons onmiddellijke geluk, maar ook aan dat van morgen.

Met de hulp van Agim Salioski in de keuken stelt het koppel verfijnde composities voor op basis van duidelijke associaties, met edele ingrediënten die naar één enkel doel streven: de openbaring van de smaak. Deze ambitieuze keuken, opzettelijk ecologisch - benadruk het mentale - wordt prachtig neergezet enerzijds door de nauwkeurige en zachte bediening van Louise en anderzijds door de voortreffelijke wijnvluchten van Maxime, een jonge virtuoze sommelier, wiens keuzes niet alleen de borden begeleiden: beter nog, hij onthult ze. Een essentieel adres in onze ogen.

LD