Racines, trouw aan zijn belofte.

Op hun leeftijd stottert men vaak, de ogen vastgenageld aan het puntje van zijn schoenen. Of, vervuld van trots, denkt men alles te weten, het zelfvertrouwen van de jeugd. Men kan ook steunen op een talent en een al goed gevestigde expertise. Dit is het geval bij Maxime en Louise bij Racines.

We hadden de plek ontdekt in zijn allereerste dagen, meteen meegenomen door de hand en naar de smaak, keerden we er meerdere keren terug voor evenzoveel doorlopen menu's. Meer uit verlangen dan om enige validatie te vinden, bevestigt het hernieuwde plezier dat de doelstelling meer dan bereikt is; we zitten op alle niveaus precies goed en het is nodig om ver terug te gaan in ons geheugen om een dergelijk evenwicht en juistheid te vinden voor zo'n jonge zaak.

Het kader is geëvolueerd, meebewegend met het succes van de zaak. Nog steeds in drie stemmingen: de elegante salon is toegetreden tot de kelder, de eetkamer in de serre, altijd doordrenkt met licht, heeft een tweede eetruimte gekregen.

Het oorspronkelijke model van Maxime Sanzot en Louise Zordanello is als de natuur: het groeit, verfijnt zich, het stijgt. Het is op geen enkele manier aangetast door onderscheidingen en succes; het blijft getooid in de nederigheid van een filosofie die ze schetsen als: "een dagelijkse keuze om deel uit te maken van een duurzame, lokale, milieuvriendelijke benadering, rekening houdend met seizoensgebondenheid en de mannen en vrouwen die zo goed teruggeven aan de natuur wat ze het beste biedt. Met slechts één doel: emoties verschaffen en vooral het gevoel van volledigheid te bieden om te weten dat we werken voor ons directe geluk, maar ook dat van morgen."

Maxime speelt nu op uitstekende wijze beide rollen: tussen de keuken en de mooie flessen, met zijn talenten zowel op de borden als in de glazen. Met de medeplichtigheid van Marion Gretz in de keuken biedt het jonge stel verfijnde composities aan die rusten op heldere associaties, gebaseerd op nobele ingrediënten die in één richting werken: de onthulling van de smaak. Deze ambitieuze keuken, bewust milieuvriendelijk - benadruk het mentale - wordt prachtig ingekaderd, enerzijds door het precieze en zachte service van Louise en anderzijds door de altijd prachtige wijnvluchten van Maxime, een jonge sommelierprodigy, wiens keuzes niet alleen de borden begeleiden maar ze beter nog onthullen.

Een essentieel adres in onze ogen.

LD