Racines, trouw aan hun belofte, beter dan ooit.

Op hun leeftijd stamelt men vaak nog, met ogen vastgeklonken aan de schoenen. Of, vol trots, denkt men alles te weten met het zelfvertrouwen van de jeugd. Men kan ook vertrouwen op een talent en een deskundige bekwaamheid die al meer dan goed bevestigd is. Dit is het geval bij Maxime en Louise bij Racines.

We ontdekten de plek in de allereerste uren, meteen bij de hand genomen en naar de smaak geleid. En we zijn er herhaaldelijk teruggekeerd om evenveel menu's te proeven. Meer uit verlangen dan uit de behoefte om enige bevestiging te zoeken; want het is juist het hernieuwde plezier dat ons bevestigt dat het doel meer dan bereikt is. Laatste bezoek, gisteren, en op alle niveaus klopt het en we moeten ver terug in ons geheugen om een dergelijke mate van evenwicht en precisie te vinden voor zo'n jong huis.

Het oorspronkelijke model van Maxime Sanzot en Louise Zordanello is als de natuur: het groeit, verfijnt en stijgt. Het is op geen enkele manier aangetast door beloningen en succes; het blijft gehuld in de nederigheid van een filosofie die zij omschrijven als: "een dagelijkse keuze om zich in te zetten voor een duurzame, lokale aanpak die respectvol is voor het milieu, de seizoenen en de mensen die zo goed teruggeven aan de natuur wat zij het beste te bieden heeft. Met als enig doel: emoties oproepen en vooral het gevoel van voldoening weten dat we werken voor ons onmiddellijke geluk, maar ook voor dat van morgen".

Maxime speelt nu met verve beide rollen: tussen de keuken en de mooie flessen, zijn talenten biedend zowel op de borden als in de glazen. Met de medewerking van Marion Gretz in de keuken, biedt het jonge paar verfijnde composities op basis van duidelijke combinaties, gebaseerd op nobele ingrediënten die in één richting werken: de onthulling van smaak.

Deze ambitieuze, bewust milieuvriendelijke keuken – onderstreep het mentale aspect – is prachtig omlijst door enerzijds de precieze en zachte service van Louise en anderzijds door de altijd prachtige wijnkeuzes van Maxime, jonge sommelier, waarvan de keuzes de gerechten niet alleen begeleiden: beter nog, ze onthullen ze.

Een essentieel adres voor ons.

LD