Het is altijd opwindend om een restaurant te ontdekken. De keuken te begrijpen, de benadering te waarderen, de ziel te begrijpen en uiteindelijk te genieten van het goede moment en van alle momenten die nog gaan komen.

Het is nu iets meer dan vier jaar geleden dat Julian Vanhaelter en Maelisse Rossetti dit prachtige hoekhuis in de wijk Jumet hebben betrokken, recht tegenover de tramhalte. Dit huis, voorheen gewijd aan de Italiaanse keuken, hebben ze omgebouwd tot een prachtige ruimte, met een goed gevoel voor smaak, en het is een prachtige moderniteit die nu een publiek verwelkomt dat opvalt door zijn grote loyaliteit.

De plek is ingetogen, licht, smaakvol ingericht. Hier de bar en de wijnkelder en de grote eetkamer, bekleed met hout, banken en stoelen. Daar, de lichte en gastvrije veranda, die uitkomt op een mooi terras als het mooie weer komt. Het is comfortabel, het is ruim.

Op het menu van de dag hebben we de krokante langoustinestaart, quinoa en knapperige groenten, geëmulgeerde bisque, de duivenfilet, kalfszwezerik, eekhoorntjesbrood, de Angus rundtartaar, wafelaardappelen, merg, en de gekleurde tomatentataki met ponzu.

Het menu met gerijpt vlees verandert volgens de aanvoer en op dit moment moeten we kiezen tussen de Schotse ossenhaas en de "Sélection Metzger" entrecote.

Visliefhebbers zullen genieten van de lottemedailjon, risotto, bouillabaisse-jus, knapperige groenten, opgeklopte aioli en de gebakken zeetongfilet, krokante kreeftnem met koriander, puree, witte botersaus.

Le Sel et Poivre is al een must-visit. Om te ontdekken en om in nauw contact te blijven met de keuken van Julian Vanhaelter, een jongeman die alleen maar smakelijke, genereuze borden voorstelt, die op het moment handelen en naar de enige bestemming gaan die ons aanspreekt: de smaak.

LD

Restaurant Sel et Poivre Salle