Het is altijd spannend om een restaurant te ontdekken. Om een gevoel voor de keuken te krijgen, om de aanpak waar te nemen, om de ziel van het restaurant te vatten en ten slotte om te genieten van de goede tijd die je hebt gehad en van al diegenen die nog zullen komen.

Het is nu iets meer dan vier jaar geleden dat Julian Vanhaelter en Maelisse Rossetti hun intrek namen in dit prachtige huis in de hoek van de wijk Jumet, recht tegenover de tramterminal. Dit huis, vroeger gewijd aan de transalpine keuken, hebben ze omgebouwd tot een prachtige ruimte, met een zekere smaak, en het is een mooie moderniteit die nu een klantenkring verwelkomt die zeer trouw is.

De ruimte is sober, licht en met smaak ingericht. Hier is de bar en de kelder en de grote eetzaal, bekleed met hout, banken en stoelen. Er is de veranda, helder en gastvrij, die bij mooi weer uitkomt op een prachtig terras. Het is comfortabel en ruim. We houden ervan.

Het bord? Het is echt goed! Op deze dag was er dit prachtige voorgerecht dat je terugbrengt naar een echte delicatesse, krokante zeeduivel en scampi's, jonge scheuten en een zeer goede huisgemaakte tartaarsaus, gevolgd door een onberispelijke 'Black Pearl' ossenhaas die met meesterschap in de Josper-oven is gegaard.

Op het menu van het moment spotten we deze gesneden geelstaart, minuutmarinade met kalamansi citroen, jonge kruiden, de geroosterde Aubergine 'cima viola', piquillo pepers, borettane uien, burrata sifon, of de Beef Tartar, ansjovismayonaise, kappertjesbloemen, crostini, groente pickles. Julian vergeet de Italiaanse wortels van zijn muren niet en de pasta blijft zeer aanwezig, getuige deze Spaghetti nero di seppia al limone, tartaar van langoustine, microscheuten van basilicum.

Het menu van gerijpt vlees hangt af van wat er beschikbaar is en laten we op dit moment kiezen tussen de Entrecôte de veau de Galice, ratatouille, mergpijp, kalfssap, grenailles in olijfolie, de Côte à l'os maturé 'Aubrac', de Faux filet maturé 'Swami' Danemark. Visliefhebbers vinden onderdak bij een geroosterde heilbot op huid, langoustinestaart, lokale asperges, rauwe venkel, venkelcrème.

Sel et Poivre is nu al één van de plaatsen die u moet bezoeken. Om de keuken van Julian Vanhaelter te ontdekken en in contact te blijven, een jongeman die alleen maar smakelijke gerechten voorstelt, handelend naar het moment en naar de enige bestemming die ons aanspreekt: de smaak.

LD

Restaurant Sel et Poivre Salle