Aankomen bij Dave, aan de overkant van de Maas en neerstrijken op het mooie plein dat het nummer 54 verbergt. De sfeer is meteen anders, zachter, het nodigt uit tot een vorm van vrede, de vreugde maakt plaats en het besef dat we een echt goede tijd zullen hebben, overvalt ons.

Dat is het en dat is het gevoel dat Jonathan Collignon belooft.

De jonge chef volgt zijn eigen weg en zet zijn mooie elan voort in dit mooie familiehuis, onder het welwillende toezicht van zijn ouders. Na eerst te hebben gewerkt in de Vivier d'Oies in Dorinne, werd zijn passie definitief aangewakkerd tijdens zijn tijd in het team van Christophe Pauly in Le Coq aux Champs. Autodidactisch, creatief, bezorgd om lokale ambachtslieden te promoten, biedt hij een seizoensgebonden menu dat regelmatig wordt vernieuwd. Zijn verfijnde en smakelijke keuken gaat recht op het doel af en zijn stappen worden steeds zekerder naarmate hij voortdurend op zoek is naar het beste product.

Uit dit Waalse land, dat van een oneindige rijkdom is, haalt Jonathan Collignon de mooiste vruchten om ze een bijzonder relief te geven, gekenmerkt door respect en beheerste inventiviteit, en biedt zijn fijnproevers een prachtige prijs-plezierverhouding. Ondersteund door de gepassioneerde Alexandre van Lippevelde, die net als hijzelf, nieuwsgierig en erudiet is, streeft Jonathan Collignon er onophoudelijk naar om zijn producten in harmonie te brengen met slechts één doel: het product onthullen dat de prachtige natuur hem biedt.

Dankzij de prachtige en recente restauratie van de zaal, biedt de setting ook een nauwkeurige en vriendelijke service, nu geleid door Antonin Dispas.

Deze mooie alchemie plaatst Jonathan Collignon nu tussen de jonge talenten uit Namen die zich laten gelden, en zijn huis behoort tot degenen die er toe doen in het gastronomische landschap van Namen.

LD