Aankomst in Dave, op de andere oever van de Maas, en neerstrijken op het mooie plein dat 54 verbergt. De stemming is meteen anders, alsof hij verzacht is, hij nodigt uit tot een vorm van rust, de vreugde slaat toe en de zekerheid dat we een echte goede tijd zullen beleven, wint ons over de streep.

Dat is wat Jonathan Collignon belooft.

De jonge chef-kok vaart nu zijn eigen koers en zet, onder het toeziend oog van zijn ouders, zijn mooie vorderingen voort in dit mooie familiehuis. Hij werkte eerst in de Vivier d'Oies in Dorinne, maar toen hij bij het team van Christophe Pauly in de Coq aux Champs kwam, werd zijn passie pas echt duidelijk. Hij is autodidact, creatief en promoot graag lokale ambachtslieden. Hij biedt een seizoensgebonden menu dat regelmatig verandert. Zijn verfijnde, smaakvolle keuken gaat rechtstreeks naar de kern van de zaak.

Jonathan Collignon haalt de beste vruchten uit de oneindige rijkdommen van de lokale Waalse bodem en geeft ze een heel speciale smaak, een mix van respect en gecontroleerde vindingrijkheid, waardoor zijn gastronomische klanten waar voor hun geld krijgen. Als nieuwsgierige en erudiete liefhebber blijft hij werken aan zijn combinaties, met als enige doel het product dat de natuur te bieden heeft te onthullen.

De prachtige, onlangs gerestaureerde eetzaal is ook de perfecte omgeving voor een nauwkeurige en vriendelijke bediening.

De kelder, die in de lift zit, wordt beheerd, gestimuleerd en elegant opgevoerd door de uitstekende Logan Lalmand, een jonge sommelier met een passie voor wijn, die eerder werkte in het trendy San Degeimbre en de wijnbar Vino Vino in Namen.

Deze prachtige alchemie heeft Jonathan Collignon gevestigd als een van de aanstormende jonge talenten van Namen, en zijn restaurant als een van degenen die meetellen in ons gastronomische landschap.

LD