Figli d'Italia

Verborgen in een van de meest betoverende straten van Brussel, waar de romantiek ons omarmt, en dat komt misschien door de nabijheid van het geboortehuis van Audrey Hepburn, naast het restaurant, Bogart - Foodies Corner is ontstaan uit wat eigenlijk een jazzclub had moeten zijn. Gelukkig namen drie vrienden de zaak over en maakten er een van onze leukste ontdekkingen van de laatste tijd van.

De plek houdt het midden tussen een jazzclub en een klein elegant restaurant, meer chic dan rustiek, het decor is mooi aangekleed in zwart en goud. Het menu van de dag staat op het bord, het leeft op het ritme van de producten die de markt biedt en de ideeën van de koks.

De keuken van de Bogart is gebaseerd op een echte mix van de mediterrane en Franse keuken, waarbij gebruik wordt gemaakt van lokale producten en de nadruk wordt gelegd op het essentiële: smaak.

Geconfronteerd met deze heerlijke mix vult de clientèle al snel de kleine zaal om te genieten van deze spontane keuken, elke dag opnieuw bedacht naargelang de binnenkomsten, gemaakt in een huiselijke geest: Uovo Perfetto, Focaccia met rozemarijn, gerookte Burrrata-crème, rode gamba's en avruga, Paccheri met stoofpotje van roodbaars en pecorino-crème, Spada teriyaki, Suprema di faraona of ter afsluiting de Chocolate blues Explotion. Leuke en vriendelijke sfeer, wijnen uit de kofferbak en gepassioneerde bediening. Buonissimo !