Figli d'Italia

Verborgen in een van de meest charmante straatjes van Brussel, waar romantiek ons onvermijdelijk omarmt - misschien vanwege de nabijheid van het geboortehuis van Audrey Hepburn, de buurvrouw van het restaurant - werd Bogart - Foodies Corner geboren uit wat een jazzclub had moeten worden. Het leven liep anders en drie vrienden investeerden in de plek om er een van onze zoetste ontdekkingen van de laatste tijd van te maken.

De locatie is intiem, een mix van een jazzclub en een elegant, eerder chic dan rustiek klein restaurant, mooi versierd in zwart en goud. Het dagmenu wordt op een zwart bord weergegeven en verandert met de marktaanbiedingen en de inspiratie van de chef-koks.

De essentie van de keuken van 'Bogart' ligt in de precisie van de gerechten, belichaamd door een echte mix van de mediterrane en Franse keuken. Het vertrouwt op lokale producten en benadrukt het belangrijkste element: smaak.

Met deze heerlijke fusie vult het klantenbestand snel de kleine zaal om te genieten van deze spontane keuken, dagelijks opnieuw uitgevonden op basis van verse aanvoer en gemaakt met een huiselijke geest: Focaccia & Caprino (Rozemarijn focaccia plak, geitenkaasmousse, zongedroogde tomaten, Taggiasche olijven, honing), Calamaro & Caponata (Geroosterde inktvis, Siciliaanse zoetzure groenten caponata, amandelen), Pasta con pomodori confit & pecorino (Orecchiette, 'aglio&olio' saus, gekonfijte kerstomaten, Pecorino fondue, basilicum coulis), Gambero rosso di Mazara (Siciliaanse rode garnalen carpaccio, buffelmozzarella mousse, erwten, zwarte olijf focaccia crumble), of Salmone BBQ (BBQ geglazuurde zalm, rode bonen en paprika).

Een heerlijke culinaire en gezellige sfeer, Italiaanse wijnen en gepassioneerde service. Buonissimo!