Belgian Restaurant Association opgericht

28 octobre 2013

Op 28 oktober 2013 werd de  “Belgian Restaurants Association” aan het grote publiek voorgesteld. Voorgezeten door topchef Yves Mattagne wordt BRA ondersteund door een dertigtal chefs en zaakvoerders uit de drie regio’s van het land. De stichtende leden lanceren een oproep aan hun collega’s en willen de belangen van alle restaurateurs verdedigen, bijdragen aan de verbetering van de arbeidsvoorwaarden in de sector en werken aan erkenning voor het talent en de investeringen die ons culinair patrimonium zijn goede reputatie hebben gegeven. Daarenboven willen de Belgische restaurants de urgentie benadrukken van steun aan een bedreigde sector. Voorzitter Yves Mattagne is uiterst ingenomen met de positieve manier waarop Belgian Restaurants Association wordt onthaald: “BRA zal heel snel meer dan vijfhonderd restaurateurs kunnen verenigen.” De prioriteit van Belgian Restaurants is de structurele vermindering van de sociale lasten die wegen op de lonen, en die de werkgelegenheid ondermijnen. Deze crisissituatie rechtvaardigt de oprichting van een organisatie die een specifieke vertegenwoordiging verzekert voor brasseriën, traiteurs en restaurants.