N-VA wil geen Frituur 'Grand Place' in Kortrijk

29 mai 2013

Bron : Destandaard.be

‘Hier komt frituur Grand Place’ staat er te lezen op de handelszaak in Kortrijk. Toch zullen de eerste frietjes gebakken worden onder de naam Grote Markt.

De Kortrijkse schepen van Economie Rudolf Scherpereel (N-VA) heeft aan de eigenaars van het nieuwe frietkot ‘Grand Place’ gevraagd om voor een Vlaamse naam te kiezen: ‘Frituur Grote Markt’. Dat schrijft Het Nieuwsblad woensdag.
Als de eerste frieten gebakken worden in de frituur waar nu nog ‘Hier komt Frituur Grand Place’ aangekondigd staat, zal dat zijn onder de naam ‘Frituur Grote Markt’. De naamswijziging komt er op persoonlijke vraag van de Kortrijkse economieschepen, zo schrijft Het Nieuwsblad.

‘We zijn de stad van de Guldensporenslag’, zegt hij. ‘Dan moet je toch niet voor een Franse naam kiezen?’ Scherpereel zegt dat uitbater Tony Verhaeghe zijn visie volgde, maar wel even ‘de wenkbrauwen fronste’, toen hij het bewuste telefoontje kreeg. ‘Mij is het allemaal om het even’, aldus de uitbater.

‘Goed voor de verkoop’

‘Het is geen algemene richtlijn’, verzekerde de schepen. ‘Dat is niet haalbaar, maar ik ga het wel in de gaten houden. Komen er nog aanvragen voor nieuwe zaken met een Franse naam’, dan stelt Scherpereel ‘telkens een vlaams tegenvoorstel’ te doen. ‘Dat is tevens goed voor de verkoop’, argumenteert hij.

Lees meer hier.