The Battle of the Butchers

25 février 2013

Hendrik Dierendonck vs les bouchers stars

Dat je voor de beenhouwersstiel niet bang mag zijn om je handen – ook letterlijk- vuil te maken, weet iedereen. Maar Hendrik Dierendonck zal zijn mouwen serieus moeten opstropen voor the battle of the butchers. Op 2 maart staat hij oog in oog met Franse collega’s en sterrenslagers Yves- Marie Le Bourdonnec en Didier Massot. Iedereen is welkom om te komen supporteren.
Slagerij Dierendonck in Sint-Idesbald is het decor voor deze bloederige ontmoeting met de bekende Franse ambachtsmannen. De battle is uiteraard ludiek opgevat en bedoeling is vooral om ideeën uit te wisselen, vleesgerechten te bereiden, te proeven én hun visie op de toekomst van het ambachtelijk slagersvak weer te geven. Geïnteresseerden zijn de hele dag welkom om te komen kijken én proeven.
Hendrik Dierendonck werd in 2011 uitgeroepen tot ambachtsman van het jaar en is in eigen land én daarbuiten vooral bekend om het kweken van het West-Vlaamse rood ras en het ambachtelijk afrijpen van vlees. Hij levert vleesproducten aan diverse sterrenkoks en trekt ook geregeld naar Parijs voor de talrijke vroegmarkten waar hij ook Franse collega’s tegen het lijf loopt. Zo ontstond ook het idee voor deze ludieke battle.
Didier Massot kreeg als slager al de prestigieuze MOF titel opgespeld (Meilleur Ouvrier de France). Hij en zijn collega Yves-Marie Lebourdonnec zijn in Frankrijk intussen bekend als ‘des bouchers stars’.
Tijdens de battle vinden er ook opnames plaats voor Steak (r)evolution, een Franse cinemadocumentaire over het beste vlees ter wereld.

Praktisch : The Battle of the butchers – Zaterdag 2 maart 2013
Slagerij Dierendonck / Strandlaan 331 / 8670 Sint-Idesbald / 058 51 12 87