De natuur aan tafel uitnodigen

Verscholen, bijna verborgen tussen een rustige Ourthe en een glooiend Condroz, biedt het restaurant van Sophie en Nicolas discreet en bescheiden een visie op wat de Ardennen van morgen zullen zijn. Een prachtige, behouden regio die niet langer weigert zich in de toekomst te projecteren, maar eerder ervan te leven dan het te herkauwen. Zodra je een van de zalen van dit tot in de kern gerenoveerde restaurant betreedt, kun je alleen maar de diepe wens voelen om te gaan zitten en de tijd te nemen om te genieten van de innovatieve keuken van Nicolas Septon.

De man heeft het prachtige idee gehad om niet alleen de zogenaamde nobele producten te koesteren, maar om te leven met de schatten die voor zijn ogen liggen. Het volstaat om naar de nabije natuur en de grond te kijken, om ze op te rapen en de natuur naar huis te brengen. Met deze mooie verwantschappen biedt hij een moderne, eerlijke, en oprechte keuken. Het is een soort plattelandskeuken, levendig en echt lokaal (alle producten worden lokaal ingekocht in de directe omgeving van het restaurant), en buitengewoon persoonlijk. Want in al deze gerechten is er een waardige energie, een subtiele zachtheid, een poëtische charme die ons afleidt van magere borden die alleen sommige ego's voeden. Als een diepgewortelde kenner van kruiden en groenten uit de regio, presenteert Nicolas Septon heerlijke gerechten die conventies uitdagen zonder ooit te proberen te choqueren.

Sommelière en zaalchef Sophie straalt een subtiel samenspel uit tussen academische kennis van het vak en een hartelijk moderne houding. Hier geen clichématig concept, maar een echte identiteit die in elk gebaar doorschemert. Er is een zeer aangename evolutie in de drankkaart naar flessen met een sterker karakter. De wijnkeuzes van Sophie worden zelfverzekerder en in plaats van ons te sparen, laten de wijnen ons steeds verder reizen.

Wanneer je naar Sophie en Nicolas komt, neem dan de tijd om om je heen te kijken, de natuur te voelen en te denken aan de buitengewone gave die deze mensen hebben om haar te ontvangen en te dienen. En geef je dan aan hen over, je bent in goede handen en bij mooie zielen.

JD