Restaurant abCd
Er zit een opbeurende energie in de glimlach, in de houding en, belangrijker dan alles, in de keuken van Borg Da Silva. De activiteit en het enthousiasme van de man zijn perfect op elkaar afgestemd en overstijgen zichzelf om Beauraing wakker te schudden en de grensstad opnieuw op de gastronomische kaart van Wallonië te plaatsen. Met een moedig hart blijft hij zijn restaurant ontwikkelen en serveert hij bij elke dienst borden die niet alleen mooi zijn, maar vooral oprecht en gefocust op het essentiële: de smaak.
Zijn restaurant abCd bevindt zich aan een van de levendige hoofdstraten van de stad. De plek is licht en ruim, met een rustgevende soberheid. Je voelt dat Charlotte Pypops en Borg Da Silva voortdurend streven naar verbetering – in de borden, zeker, maar ook in het comfort dat ze aan hun huis willen geven. Of je nu kijkt naar de inrichting, het servies, het glaswerk of de steeds verfijndere wijnkaart: Da Silva bevestigt zijn streven naar beter, zijn zorg voor kwaliteit en zijn vasthoudendheid om een vorm van puurheid te bereiken. Deze zoektocht naar volmaaktheid is hun pad, dat is duidelijk.
De keuken van chef Da Silva dwaalt niet af. De markt en het seizoen bepalen het ritme. Er is een harmonie tussen het mooie product, de juiste cuisson, verfijnde kruiden en de creatieve toets van de chef die het geheel alleen maar verheft.
Zoals vandaag met dit prachtige menu: makreel in twee bereidingen met Granny Smith en selderij; witte asperges, daslook, parmezaan, croutons en kruidenmayonaise; krokante kalfszwezeriken met venkel en sojareductie; gevulde kroon van speenvarken met boontjes, lardo di Colonnata, peperjus en Xérèsazijn; en citroen-meringuetaartje.
Borg Da Silva werkt enkel en alleen voor het plezier van zijn gasten en doet er alles aan om een glimlach op hun gezicht te toveren. Met zijn eerlijke, begrijpelijke en vrolijke gerechten komt hij zijn mooie belofte na.
LD