Le Délice du Jour, 2 jaar in Chapelle en… 30 jaar vakmanschap!

Mark Twain zei: "Over 20 jaar zul je meer teleurgesteld zijn door de dingen die je niet hebt gedaan dan door de dingen die je wel hebt gedaan." Een motto dat Fabrizzio ongetwijfeld aansprak, aangezien hij al op jonge leeftijd zijn intrede deed in de horeca via de Hotelschool van Fleurus. Vindingrijk, hardwerkend, met beide voeten op de grond maar een duidelijke visie, opende Fabrizzio nog voor zijn twintigste zijn restaurant: Le Délice du Jour in Gerpinnes, samen met zijn echtgenote Sanae. Dat was in 1996. Vierentwintig jaar later, in december 2022, verhuisden ze naar Chapelle-lez-Herlaimont. Ondertussen alweer twee jaar geleden!

De villa is stijlvol en herbergde tot enkele jaren geleden een sterrenrestaurant. Het kader en de infrastructuur waren dus al indrukwekkend, maar ze hebben het geheel nieuw leven ingeblazen en laten schitteren. De eetzaal is ruim en baadt in het licht dankzij de grote ramen die uitkijken op de tuin – een droom voor liefhebbers van zomerse diners. ’s Avonds zorgen subtiele lichteffecten ervoor dat het groen rondom nog beter tot zijn recht komt, terwijl de intimiteit van de zaal behouden blijft.

Sanae straalt als nooit tevoren in de zaal en leidt een perfect ingespeeld team, terwijl Fabrizzio in de keuken steeds verder verfijnt en perfectioneert. Zijn signatuurgerechten blijven subtiel verweven in menu’s die finesse en elegantie combineren, zonder ooit overbodig of opzichtig te worden.

Een perfect voorbeeld is het huidige menu, waarin smaken harmonieus samenvloeien: Sint-Jakobsvruchten uit Dieppe met bloemkool, champignons, gefermenteerde en rauwe mosterd, Chinese kool en passievrucht; Zalmforel met een bouillon van kokosmelk, knolselder en broccoli; Kalfsvlees met groene kool, bosbessensiroop, kweepeer en gekruide pinda’s.

Smaakvol, verfijnd, zonder franjes. Een duidelijke identiteit, een vlekkeloze uitvoering en telkens opnieuw een feest voor de smaakpapillen. Een restaurant dat indruk maakt en zowel nostalgische fijnproevers als ontdekkingsreizigers in de gastronomie weet te bekoren.

PL