S.Pellegrino zoekt beste jonge chef ter wereld in België

3 novembre 2014

S.Pellegrino_Depliant-Young-chef-2015_001-560.144733

S.Pellegrino, het wereldberoemde Italiaanse spuitwater, gaat op zoek naar de beste jonge chef ter wereld. Hierbij een warme oproep om Belgische jonge chefs wakker te schudden voor deze unieke kans. Van 1 november t.e.m. 15 december kunnen professionele chefs onder de dertig wereldwijd zich inschrijven via www.finedininglovers.com. Zo maken ze kans op een ticketje richting finale, die plaatsvindt tijdens de wereldtentoonstelling Expo Italia 2015 in Milaan, eind juni.

Op zoek naar jonge chefs
S.Pellegrino, het wereldberoemde spuitwater dat synoniem staat voor gastronomische beleving, lanceert dit jaar een nieuwe internationale zoektocht om de beste jonge chefs ter wereld op te sporen. Dit unieke initiatief reflecteert de sterke interesse van het merk om opkomend talent te ondersteunen.

Van 1 november t.e.m. 15 december kunnen alle jonge chefs ter wereld hun deelname samen met hun signatuurgerecht indienen via www.finedininglovers.com, het online magazine voor foodlovers dat ondersteund wordt door S.Pellegrino en Acqua Panna. Als chef mag je niet ouder zijn dan dertig en moet je al minstens een jaar als chef, souschef of chef de partie werken in een restaurant.

KingGeorge_S.Pellegrino_magnumfles_detailbeeld_1-260.144846

De beoordelingscriteria?
Ingrediënten: het beste kiezen wat de markt te bieden heeft, met oog voor kwaliteit, versheid en originaliteit.
Kunde: rauwe materie kunnen omvormen tot een afgewerkt gerecht dat zijn originele essentie eerbiedigt.
Genie: het verkennen van ongekende, inspirerende, verrassende uitkomsten, verbonden met de fine diningcultuur en een persoonlijke en hedendaagse stijl, terwijl smaak en vorm perfect in balans blijven.
Schoonheid: de presentatie is belangrijk voor de charme van het gerecht.
Boodschap: een heldere boodschap communiceren dankzij werk en persoonlijke visie.
Tien finalisten voor de Benelux
Vanaf 16 december worden alle kandidaturen bekeken door ALMA, ’s werelds belangrijkste internationale centrum voor training en opleiding op het gebied van de Italiaanse keuken. Het centrum zal de deelnemers onderverdelen in twintig regio’s, volgens de streek waar ze vandaan komen. ALMA selecteert daarna per regio tien finalisten die de vijf gouden regels – ingrediënten, kunde, genie, schoonheid en boodschap – het best weten te verzilveren.

Belgische jonge chefs nemen het eerst tegen hun Nederlandse en Luxemburgse conculega’s op tijdens de regionale Beneluxfinale, die in februari 2015 plaatsvindt. De tien jonge chefs laten hun signatuurgerecht dan proeven aan een jury die bestaat uit topchefs uit de Benelux. De winnaar van de finale kan samen met de andere negentien regionale winnaars rekenen op een ticketje richting Milaan eind juni.

De twintig regio’s zijn:
Italië / Frankrijk / Duitsland – Oostenrijk / Zwitserland / Spanje – Portugal/ UK – Ierland / Rusland – Baltische Staten – Gemenebest van Onafhankelijke Staten / Noorwegen – Zweden – Finland – Denemarken / Oost-Europa / Benelux / Mediterrane landen / VS / Canada / Afrika – Midden-Oosten / Latijns Amerika – Caraïben / Australië – Nieuw-Zeeland – Pacifische Eilanden / China / Japan / Noordoost- & Centraal Azië en Zuidoost-Azië.

Volg alles op de voet
Volg de hashtag #SPYoungChef om op de hoogte te blijven van deze wedstrijd en kijk regelmatig op www.finedininglovers.com, het online magazine voor foodenthousiastelingen, ondersteund door S.Pellegrino en Acqua Panna.