Yanick Dehandschutter ‘Beste Sommelier van België’

14 octobre 2013

Sommelier Yanick Dehandschutter van wijnrestaurant Sir Kwinten uit Lennik heeft zondag de verkiezing van de Beste Sommelier van België gewonnen. Hij mag ons land nu vertegenwoordigen op de preselecties van internationale wedstrijden.

Het concours werd georganiseerd door de Belgische Sommeliersgilde. Yanick Dehandschutter haalde het van Antoine Lebel van La Villa Lorraine in Brussel en Jan Rots van Brasserie Latem in Sint-Martens-Latem.

Tijdens de eindronde in het Radisson Blu Hotel in Brussel moesten de drie finalisten voor een jury van vijftien nationale en internationale wijnkenners een reeks praktische en mondelinge proeven afleggen. Er moesten bijvoorbeeld twee wijnen gedegusteerd worden, vijf alcoholische dranken herkend worden en de finalisten moesten tonen dat ze harmonie kunnen brengen tussen wijn en gerecht.

Yanick Dehandschutter mag nu in naam van België deelnemen aan de verkiezingen van Beste Sommelier van Europa en van de wereld. In 2011 werd hij al eens tot beste Belgische sommelier verkozen. Toen ging het om een wedstrijd van de Gastronomische Club Prosper Montagné.