Danny Horseele ‘verhuist’ sterrenrestaurant van Brugge naar Gent

9 juillet 2013

Bron : DeStandaard.be

De geruchten dat tweesterrenchef Danny Horseele de keuken van het gastronomisch restaurant in de Ghelamco Arena in Gent gaat leiden, zijn nu ook bevestigd. Maar Horseele begint er niet helemaal van nul: zijn zuurverdiende sterren neemt hij gewoon mee.
Danny Horseele stond dertig jaar lang achter het fornuis in ’t Molentje in Zeebrugge. Twee sterren en een bekroning tot ‘Chef van het Jaar’ door GaultMillau konden echter niet helpen dat het restaurant in 2008 failliet ging. De tweesterrenchef bleef niet bij de pakken zitten en opende datzelfde jaar een nieuw restaurant in Dudzele, onder zijn eigen naam.

Maar dat restaurant wil hij nu verhuizen naar het nieuwe voetbalstadion van AA Gent. Horseele noemt de nieuwe stap ‘een aanbod dat hij niet kon weigeren’. In De Morgen gaf hij aan dat Brugge wat verzadigd is met tal van sterrenrestaurants, terwijl in Gent meer ruimte is. De goede punten van Michelin en GaultMillau (respectievelijk twee sterren en een score van 18/20), die neemt de chef gewoon mee naar de nieuwe locatie. Dat is volgens hem geen enkel probleem, zolang de recensenten nog eens op inspectie komen als het nieuwe restaurant de deuren opent.

Lees meer hier.