Sergio Herman stopt met Oud Sluis

10 juin 2013

Bron : DeStandaard.be

Het driesterrenrestaurant van topkok Sergio Herman doet eind 2013 de deuren dicht. Dat zegt Herman op de website van zijn restaurant. ‘Ik zit letterlijk en figuurlijk tot aan het plafond’, zegt de chef.
Herman sluit de deuren van het restaurant in het Zeeuwse Sluis op 22 december 2013. ‘Ik heb altijd gezegd dat ik stop op het hoogtepunt en dat is nu bereikt’, zegt de kok.

‘Met het sluiten van Oud Sluis komt een zeer intense periode van mijn leven ten einde. Ik heb 25 jaar lang alles gegeven om Oud Sluis naar de internationale top te brengen. Dat is gelukt: alles wat ik ooit met Oud Sluis heb willen bereiken, heb ik bereikt.’

De topkok benadrukt dat hij allesbehalve wil stoppen met koken. De komende jaren wenst Herman zich vooral te concentreren op zijn twee andere restaurants: Pure C in Cadzand-Bad en het nog te openen La Chapelle in Antwerpen. De chef zal in beide restaurants nog elke week in de keuken aanwezig zijn. Wel zal hij in de toekomst meer aansturend gaan werken.

‘Bij Oud Sluis ligt de focus te veel op mij persoonlijk en op mijn fysieke aanwezigheid, terwijl ik graag jong talent naar voren wil schuiven.’ Herman wil ook meer energie steken in Minestrone, de culinaire uitgeverij waar hij mede-eigenaar van is. Bovendien sluit hij niet uit dat hij in de toekomst nog restaurants wil openen.

Grootse plannen met Pure C

Vooral met Pure C heeft Sergio Herman grootse plannen. In 2010 opende het zijn deuren in Cadzand Bad en reeds in 2011 kreeg het restaurant al een Michelinster achter de naam.

‘Voor Pure C geldt dat ik het langzaam maar zeker naar een hoger niveau wil tillen. We zijn in 2010 begonnen als eenvoudige brasserie en kregen in 2011 al een Michelinster toegekend. Mijn chef-kok Syrco Bakker heeft zich de afgelopen jaren bewezen en is zeer ambitieus. Ik weet dat hij zich nog verder kan ontwikkelen en daar wil ik hem daar graag bij begeleiden’, aldus Herman.

La Chapelle

Herman wenst ook de nodige tijd door te brengen in La Chapelle, het restaurant dat in januari 2014 zijn deuren opent in de kapel van een voormalig militair hospitaal in Antwerpen. Het restaurant is een initiatief van Sergio Herman, zijn rechterhand Nick Bril en ontwerper Piet Boon.

Lees meer hier.