Weldra in Brussel : de tram met de meeste sterren ter wereld !

29 novembre 2011

In het kader van Brusselicious 2012 rijden VISITBRUSSELS en zijn partners MIVB en Electrolux weldra feestelijk de ‘Tram Experience’ in.

Zoals de naam het reeds aangeeft, wil de ’Tram Experience’ de reiziger een gastronomische en toeristische ervaring bieden die nergens anders ter wereld bestaat. In een smetteloos wit en eigentijds mobiel decor proeven de gasten de grote klassiekers van de Belgische gastronomie in een interpretatie van onze eigentijdse sterrenchefs, terwijl ze enkele van de mooiste routes van het Brussels Geweest doorkruisen.

Dit originele initiatief van VISITBRUSSELS is een evenement van Brusselicious, het Brussels jaar van de gastronomie. Het idee zorgde onmiddellijk voor veel enthousiasme bij de MIVB die spontaan een tram, personeel en infrastructuur ter beschikking stelde. Na het succes van The Cube (een tijdelijk restaurant bovenop de triomfboog van het Jubelpark) begin dit jaar, stapte ook Electrolux mee in het project, onder meer voor de inrichting en de uitrusting van de tram maar ook voor de verwezenlijking van het culinair concept.

Belgische sterrenkoks zijn aangezocht om hun interpretatie te geven van de topgerechten uit onze nationale gastronomie, met grote nadruk op het seizoensaspect en de kwaliteit van onze lokale producten.

De tram zal voor het eerst worden ingereden in februari 2012.