Als laboratorium voor verse pasta, kruidenierswinkel en restaurant, speelt Socio-pâtes vrolijk met zijn verschillende identiteiten, een plaats om begrepen te worden, alvorens zich bij de hand te laten nemen en het ten volle te beleven.

Genesteld in de kleine rue de Montigny, in het hartje van Charleroi, is het adres een kleine goudklomp van eenvoud en smaak. De plaat wordt beheerd door de uitstekende Steven Mirelli en perfect uitgevoerd door Jesse Scory, van de Villa Castelli in Jamioulx, en Timothy Benazzi beheert en animeert de zaal als een perfecte medeplichtige. Het decor alleen al is een leuke verrassing. Eenmaal voorbij het atelier en de toonbank is het een gezellige ruimte die zich naar ons opent en zich bij mooi weer uitstrekt tot een terras.

De Socio-pâtes voldoet volledig aan de eisen van liefhebbers van lekker eten door een kort maar degelijk menu van streekgerechten uit de Cisalpijnse streek voor te stellen. Of u nu het bal opent met inktvis gevuld met broodkruimels en nduja of kalfsvlees, linzen met inktvisinkt, en verder gaat met Tagliatelle al ragù van lam en knoflookcroutons, penne van zwaardvis en berenknoflook, Sardijnse gnocchi, crema di cime di rape, zwarte knoflook en kalfsvlees. Zoveel echte en goede genoegens onderbroken door een selectie van geïnspireerde flessen maar ook door een of ander hapje dat door de twee handlangers zorgvuldig werd uitgekozen. De service is alert, bezorgd en nauwkeurig; een uitstekend moment gegarandeerd.