Waterloo, Italië

Het leven is een pad geschreven met verhalen. Pagina's die gelezen worden, die beleefd worden en die omgeslagen worden, boeken die gesloten worden. En het verhaal dat blijft doorgaan met geschreven worden. Niet beter, niet slechter. Gewoon anders. Uit de handen en harten van mensen.

Het was een gebeurtenis, de aankomst van Steven Mirelli en Timothy Benazzi in Waterloo. Ze kwamen om hun silhouetten achter te laten en Magnà te vestigen op de plek van het mooie restaurant dat Felicità was.

Het investeren in zo'n plek kan echte struikelblokken veroorzaken; een vruchtbare grond voor schaduwen die willen proberen het verguldsel van het verleden op te poetsen, om de bitterheid opnieuw te serveren en erger nog, om vergelijkingen te bombarderen. Deze twee jonge mannen hadden dus wijsheid en nederigheid nodig om in zulke goed gemarkeerde voetstappen te treden.

Het decor is niet veranderd en zijn houding is nog steeds prachtig: langgerekt, met de dikke baksteen die aan de ene kant wedijvert met de open keuken aan de andere kant; voordat het verdwijnt en ruimte biedt aan de wijnkelder en drie stappen verder aan de mooie tuin. Het restaurant is alleen maar aangekleed met nieuwe stoelen, wat een mooie eigentijdse sfeer brengt.

Het team is trouw gebleven en de keuken, bedacht door Steven Mirelli, is in overeenstemming met die van een echte goede trattoria, hij is leesbaar, eenvoudig en smaakvol: Siciliaanse Melanzane alla parmigiana, Caponata van artisjokken, focaccia met stracciatella om te beginnen. Mezze maniche carbonara, Spaghetti al ragù di Bologna, een smakelijk Emiliaans eerste gerecht, Spaghetti alle vongole, Paccheri met radicchio, guanciale en Barolo-saus en Risotto met langoustine, bisque en limoen aan de kant van de primi. Osso Bucco alla milanese, saffraanrisotto, Cotoletta alla Milanese, aardappeltjes met rozemarijn en salade, Rode tonijn halfgaar, pistache van Bronte-saus, Tagliatta van entrecote van Carima rund, Gorgonzola DOP-saus als tweede gang en tot slot een Sgroppino met citroen en prosecco.

De belofte wordt waargemaakt, het bord respecteert de regels met geweldige hapjes van eenvoud en smaak.

Andiamo !

LD