Fico
Grazie Signora
In Italië is familie iets heiligs. En de familie Bruno vormt daarop geen uitzondering. Meer nog: zij slagen erin om die deugd naar hun tafel te vertalen, elke dag opnieuw, bij elke service.
Met Senzanome, stevig verankerd aan de top van de Belgische gastronomie, dragen Nadia en Giovanni Bruno al jarenlang de Italiaanse kleuren met trots. Nadat hun met een ster bekroonde huis zich stevig had gevestigd in de Zavel, wilden ze een plek creëren die wat meer speelsheid én evenveel Italië uitstraalt: zo werd Fico geboren.
Na jarenlang aan de zijde van haar broer te hebben gewerkt, voelde Nadia de behoefte om haar eigen weg te volgen — een pad dat haar vanzelf terugbracht naar de wortels van de Italiaanse eetcultuur: haar osteria.
Meer dan een annex, is Fico een terugkeer naar de ziel van de Italiaanse gastvrijheid — een tafel van delen en warmte — waar Nadia Bruno de Siciliaanse klassiekers van haar moeder Graziella heruitvindt en tot leven brengt.
Er is iets extra’s bij Fico, een vleugje ziel. Misschien is het die zachte, tedere goedheid die typisch is voor de nonnas, en die Nadia Bruno gul met haar gasten deelt? Ze neemt je bij de hand en voert je mee langs smaakvolle, geïnspireerde gerechten — als een boodschap uit haar geboorteland, dat van de familie Bruno.
Ook de wijnen glimlachen. De reis door de Italiaanse laars is elegant en het attente, vriendelijke team versterkt de warme ziel van het huis.
Die culinaire oprechtheid weerspiegelt zich ook in het interieur, met zijn verfijnde Bruno-signatuur: hout, keramiek, subtiele decoratieve accenten, zachte kleuren en hedendaags meubilair nodigen uit tot een perfect moment.
En het is precies die harmonie die een tafel onvergetelijk maakt.
LD
eating likes
Infos
- 18.11.2025 Alain Bianchin sluit zijn restaurant en neemt fornuizen over in Waals-Brabant
- 31.03.2025 Niel Delameilleure gekroond tot Eerste Maître d’Hôtel van België 2025
- 22.10.2024 De sterrenchef Kobe Desramaults kondigt zijn komst naar Brussel aan
- 22.10.2024 Stéphane Lefebvre kondigt de heropening van Les Petits Oignons aan






































