Stirwen
Het product als bondgenoot
François-Xavier Lambory bewandelt meer dan ooit zijn mooie pad, gedreven door de sterke wil om in zijn keuken het edelste van wat de aarde en de zee te bieden hebben, terug te brengen. Laten we zijn verdienste prijzen. Hij behoort tot degenen die trouw blijven aan hun ziel. Hij gebruikt de uitdagingen van deze tijd om vooruit te komen: een bar verfijnen, een privélounge creëren, de eetkamer opnieuw aankleden of een nieuwe keuken samenstellen. Stap voor stap, detail na detail, heeft hij zijn restaurant met smaak gemoderniseerd en het een sobere, delicate elegantie gegeven.
Op het bord komt François-Xavier Lambory's filosofie tot uitdrukking: een seizoensgebonden keuken met beheersing gevierd, balancerend tussen traditie en innovatie. Altijd in directe verbinding met het seizoen en werkend met producten van de hoogste kwaliteit, bevestigt hij zijn trouw en duidelijke samenwerking met de beste leveranciers van hoogwaardige producten. Zijn keuken is een vorm van pure eerlijkheid, een ode aan de natuur en een eerbetoon aan de Smaak.
Zoals vandaag met deze Carpaccio van coquilles uit Port-en-Bessin met Isigny-speciale oesters ‘Thalassa’, selderij en Amalfi-citroen; Tartaar van Gambero Rosso di Mazara, stracciatella en basilicum; Tartaar van Limousin-rund van zijn vriend Lothar Vilz uit Mürringen, zwarte melanosporum-truffel, zachte uien uit de Cévennes; of Gyoza met kalfsvlees en foie gras uit de Landes, paddenstoelen en hazelnoten. Als hoofdgerechten: de vangst van de dag, beurre blanc, Baeri-kaviaar, Isigny-speciale oesters, spinazie en dragon; of geroosterd met saffraan, fideuà, mosselen, pijlinktvis, zeekraal en piquillo-pepers. En de kalfszwezerik à la meunière, "vacche rosse"-parmezaan en salie.
De wijnkelder sluit perfect aan bij de gerechten. De chef zet de toon met een prachtige collectie, gedomineerd door wijnen uit Frankrijk, Italië en Spanje.
Deze man is een verhalenverteller, een brenger van verfijnde en smakelijke verhalen.
LD