Stirwen
Het Product als bondgenoot
François-Xavier Lambory blijft onvermoeibaar zijn weg banen, gedreven door zijn extreme wil om in zijn keuken het beste van wat de aarde en de zee te bieden hebben, naar voren te brengen. Zijn verdienste verdient lof. Hij behoort tot diegenen die trouw blijven aan hun ziel. De uitdagingen van deze tijd gebruikt hij om vooruitgang te boeken: het perfectioneren van een bar hier, het creëren van een privé-salon daar, de eetkamer verfraaien of een nieuwe keuken samenstellen. Stap voor stap, met oog voor detail, heeft hij zijn restaurant smaakvol gemoderniseerd en een sobere, delicate elegantie gegeven.
Op het bord komt het manifest van François-Xavier Lambory volledig tot uiting, met een seizoensgebonden keuken die op meesterlijke wijze een brug slaat tussen traditie en innovatie. Altijd in nauwe verbinding met het seizoen en gebruikmakend van eersteklas producten, bevestigt hij zijn trouw en nauwe samenwerking met de beste leveranciers van topkwaliteit ingrediënten. Zijn keuken is een vorm van eerlijke waarheid, een ode aan de natuur en een devotie aan smaak.
Zoals bijvoorbeeld met deze Vlamgegrilde Makreel van kleine boot, thalassa-oesters, Isigny-room, selderij en Amalfi-citroen, de Zomerse Variatie van jonge courgettes, feta van Lemnos, Kalamata-olijven en basilicum, de Blauwvintonijn "Ikejime", gegrild en gemarineerd in escabeche, koshikari-rijst, watermeloen, soja, dashi, verveine, de Geroosterde Blauwe Kreeft uit Bretagne, romige bisque, tomaten uit de Provence, basilicum, de Geroosterde Vis van de dag met bouchot-mosselen, cocos de Paimpol, zeekraal, boekweit, beurre blanc met schelpdieren, de Geroosterde Blauwe Kreeft uit Bretagne, romige bisque, tomaten uit de Provence, basilicum, de Kalfszwezerik à la meunière, cantharellen, Parmezaan en salie, de Duif van Anjou geroosterd en gerookt op hooi, krokante dij met maïs, duivenjus met koffie en de Siciliaanse Aubergine, miso, Parmezaan, zoete aardappel.
De wijnkelder sluit perfect aan bij de gerechten. De chef zet de toon met een prachtige collectie, gedomineerd door wijnen uit Frankrijk, Italië en Spanje.
Deze man is een verhalenverteller, een brenger van prachtige, verfijnde en gastronomische verhalen.
LD