Het Product als Medeplichtige François-Xavier Lambory bewandelt nog steeds zijn prachtige pad, dat van de uiterste wil om in zijn keuken te brengen wat de aarde en de zee het meest edele bieden. Laten we zijn verdienste loven. Hij behoort tot degenen die trouw blijven aan hun ziel. Door de beproevingen van de tijd te gebruiken om vooruitgang te boeken: hier een zeebaars verfijnen, daar een privélounge, de eetkamer bekleden en recentelijk een nieuwe keuken samenstellen.

Stap voor stap, toets voor toets, heeft hij met smaak zijn restaurant gemigreerd naar een moderne setting, waardoor het een sobere en delicate elegantie heeft gekregen. Op het bord spreekt en bevestigt het brevier van François-Xavier Lambory zich meer dan ooit rond een seizoensgebonden keuken, gevierd met beheersing tussen traditie en innovatie. Altijd direct in contact met het seizoen en steunend op eersteklas producten, bevestigt hij een duidelijke loyaliteit en verstandhouding met de beste leveranciers van hoogwaardige producten. Zijn keuken is een vorm van frontale waarheid, een groet aan de natuur, een toewijding aan de Smaak. Zoals met deze geroosterde en vervolgens met hooi gerookte Touraine-duif, miso; peulvruchten, duivenkoffie jus. Subliem, een van de beste die we in tijden hebben geproefd. Zoals met deze zwarte truffel "tuber melanosporum", zacht gekookt ei, prei vinaigrette, parmigiano reggiano "vacche rosse", deze geroosterde Dieppe coquilles, pompoen, wortel en sinaasappel, bloedsinaasappel, saffraanschelpenboter of het Limousin-kalfsvlees van vriend Lothar Viltz in Mürringen, als tartaar met zwarte truffel tuber melanosporum, Piëmontese hazelnoten, zoete uien uit de Cevennen, champignons. Of nog met de op de huid gebakken Lijnbaars, mosselen van de baai van Mont-St-Michel, boekweit en spinazie, de kalfszwezerik, mooie geroosterde noix meunière, parmezaanse kaas en salie, hazelnootboter, vleesjus, de mooie Bresse parelhoen, rouwsaus, zwarte truffel "tuber melanosporum". De wijnkelder is een perfecte weerspiegeling van het bord. De chef-kok geeft de toon aan door een prachtige collectie aan te bieden, gedomineerd door wijnen uit Frankrijk, Italië en Spanje.

Deze jongen is een verteller van verhalen, mooie, fijne en smakelijke verhalen. En we houden ervan.

LD