Het Product als bondgenoot

François-Xavier Lambory volgt altijd zijn mooie pad, dat van de extreme wil om in zijn keuken terug te brengen wat het land en de zee het meest nobele bieden. Laten we zijn verdienste prijzen. Hij behoort tot degenen die trouw blijven aan hun ziel. Hij gebruikt de beproevingen van de tijd om vooruit te komen: hier een bar verfijnen, daar een privé-salon, de eetzaal opnieuw inrichten en onlangs een nieuwe keuken samenstellen. Stap voor stap, met zorgvuldige aanpassingen, heeft hij zijn restaurant smaakvol gemigreerd naar een moderne setting, en het een sobere en delicate elegantie verleend.

Op het bord komt het brevier van François-Xavier Lambory meer dan ooit tot uiting, met een seizoensgebonden keuken die met meesterschap wordt gevierd tussen traditie en innovatie. Altijd direct verbonden met het seizoen en steunend op eersteklas producten, bevestigt hij een duidelijke trouw en verstandhouding met de beste leveranciers van hoogwaardige producten. Zijn keuken is een vorm van directe waarheid, een saluut aan de natuur, een devotie aan de Smaak.

Zoals met deze Koningskrab uit Kamtsjatka, tomaten uit de Provence, basilicum en verveine. Zoals met deze mooie biologische asperges van Stéphane Longlune in Jurbeke, zachtgekookt ei, parmezaan, mosterd en daslook, deze blauwe kreeft uit Bretagne, ragout van de scharen met tuinbonen, artisjokken en cantharellen, bisque van de koppen, deze kalfszwezerik, cantharellen, courgette, parmezaan, salie of deze Limousin-kalfsvlees van vriend Lothar Vilz, geroosterd met lentegroenten, kalfsjus met morieljes.

De wijnkelder sluit perfect aan bij het bord. De chef zet de toon met een prachtige collectie gedomineerd door wijnen uit Frankrijk, Italië en Spanje.

Deze man is een verhalenverteller, van mooie, verfijnde en smakelijke verhalen.

LD