Aankomen in Yvoir is al het betreden van een geschiedenis. En Mona Lisa, om een nieuw en prachtig hoofdstuk te schrijven. Eenmaal binnen is het decor in lijn met de diepe ziel van het dorp: schoon en helder, als een meesterlijke grootformaatfoto. Het is altijd geruststellend om te weten dat je in een hol van goede smaak bent, ongeacht de vorm die het kan aannemen. Bij Mona Lisa is er allereerst de aanwezigheid van dit prachtige, delicate eigentijdse meubilair, deze muren doordrenkt van de warmte van hout, deze lichten die van de wanden vallen - alsof ze de gast aanwijzen of hem verlichten met goede ideeën. Het geheel van deze sfeer draagt bij aan het creëren van een intieme en rustgevende atmosfeer.

Maar het is om een goede reden dat je naar Mona Lisa moet komen en de deur moet duwen: om heel goed te eten. Ondertekend door een jonge chef-kok, is het bord zowel teder als genereus, tegelijk scherp en rijk. Trouw aan zijn Italiaanse geest, verrukt het familie, het verheugt ook verfijnd, waarbij zorg en smaak worden opgeroepen als absolute regels.

Emanuele Indorato, geboren in Adrano, een stad in het hart van Sicilië, is de schepper van deze mooie, verzorgde en precieze borden, meester van het mooie product; de jonge chef-kok zorgt met precisie en passie voor smaakvolle hoogtepunten, zoals met deze Geest van een Tonnato everzwijn, in tartaar, tonijnemulsie, peterselieolie, deze Rode zeebrasem, gevuld op mediterrane wijze, velouté van cavalo nero kool, zoetzure groenten, deze Tortellini Emiliani, Wagyu, porcini-bouillon als een shabu shabu en deze Belgische hertenfilet, schorseneren, aardappelpuree, Chianti-saus en champagneazijn. En om het dessert Signature af te sluiten, Savoiardi-koekje, chocolade, gebrande koffie-ijs, of de Fior di fragola, Wépion-aardbeien, bananenschuim, zelfgemaakt aardbeienijs.

Men voelt zich als gegijzeld voor een reis naar Italië, meegenomen voor een prachtige trip door de laars, tussen uitgesproken smaken, tussen kracht en verfijning, tussen gulzigheid en delicatesse.

In de eetzaal kleurt Rosa, met al haar discretie, de smakelijke welsprekendheid van haar chef-kok-man en zingt, op zijn Italiaans, over de gerechten en de wijnen.

Als Italië een land van prachtige contrasten is, is Mona Lisa een van zijn trouwe en prachtige ambassadeurs.

LD