Great restaurants and best places in Belgium
Toshiro

Une cuisine ne cherche pas à épater, ni à surjouer, mais bien à presque 'disparaître’, à rester dans la plus grande humilité, à avancer dans une sorte d’effacement devant une technique exemplaire et des produits impeccables.

Flo

Chez Flo ・ Flémalle

Chez Flo, on entre dans une Maison. On s’abandonne à une cuisine d’une pureté évidente, aux présentations épurées, à une simplicité lisible qui révèle pourtant des contrastes, qui magnifie le produit et qui exprime une sincérité absolue.

Brasserie du Quai

Elles sont légion les brasseries à Namur. Et pourtant, certaines plus que d'autres, tirent leur épingle du bol de bulots en affichant de réelles expériences attablées. Et quand on connaît le parcours du trio d'entrepreneurs qui se cache derrière cette brasserie, on comprend que la sauce ait prise, et qu'elle tienne.

Toshiro

Une cuisine ne cherche pas à épater, ni à surjouer, mais bien à presque 'disparaître’, à rester dans la plus grande humilité, à avancer dans une sorte d’effacement devant une technique exemplaire et des produits impeccables.

Flo

Chez Flo, on entre dans une Maison. On s’abandonne à une cuisine d’une pureté évidente, aux présentations épurées, à une simplicité lisible qui révèle pourtant des contrastes, qui magnifie le produit et qui exprime une sincérité absolue.

La Brasserie du Quai

Elles sont légion les brasseries à Namur. Et pourtant, certaines plus que d'autres, tirent leur épingle du bol de bulots en affichant de réelles expériences attablées. Et quand on connaît le parcours du trio d'entrepreneurs qui se cache derrière cette brasserie, on comprend que la sauce ait prise, et qu'elle tienne.

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Stirwen

Restaurant

Brussels

The Product as a PartnerFrançois-Xavier Lambory continues on his path as a Chef with integrity and passion, staying true to a cuisine rooted in respect for life. Inspired by both land and sea, he tirelessly strives to elevate their noblest offerings. His merit is remarkable: he is one of those rare chefs who remain faithful […]

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La Vigneraie

Restaurant

Charleroi

In the name of the Father and the wine.Pierre Charlier is a legend in the wine world. He passed away in 2011, but it was he who founded La Vigneraie in Charleroi in the 1990s, establishing it as one of the top wine shops in Belgium. He was a visionary for many wine enthusiasts and, […]

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Al Piccolo Mondo

Restaurant

The Piccolo Mondo belongs to the family of stopped clocks, of those places where time does not mark its patina. An institution like Brussels does not count any more, a mythical place. And you have to go there to feel the uniqueness of this place. For 40 years, the Piccolo Mondo has kept its imprescriptible […]

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La Brasserie de la Patinoire

Restaurant

Brussels

Often, brasserie cuisine is regarded as a sub-genre. In our opinion, it is a mistake to underestimate this phenomenon. We love that a brasserie delights us every day, come rain or shine. There is something infinitely reassuring about a brasserie, a restaurant open seven days a week, like a lighthouse casting its light over the […]

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Restaurant Rizom

Restaurant

Boussu

Arriving in Grand-Hornu, walking towards the Rizom, the restaurant nestled in the heart of the Museum of Contemporary Arts. To take these few steps in an almost closed environment, movements during which it is impossible not to be caught by the industrial memory of the place and by its artistic and modernist imprint. The few […]

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