Restaurant Heston Blumenthal gesloten door buikgriepvirus

3 février 2014

Bron : DeStandaard.be

Bij ‘Dinner’, het restaurant van de Britse kok Heston Blumenthal in Londen heeft een buikgriepvirus 24 klanten besmet. Het restaurant is daarop gesloten. Dat heeft de stedelijke gezondheidsdienst bevestigd.
De gezondheidsdienst van Westminster verklaarde dat 24 klanten en 21 personeelsleden ziek waren geworden in ‘Dinner’, dat volgens het gerespecteerde magazine Restaurant op de zevende plek werd geplaatst in de lijst van de beste restaurants ter wereld.

‘Tests hebben aangetoond dat het norovirus deze week gelokaliseerd werd in het restaurant ‘Dinner’ in het Mandarin Oriental Hotel in Knightsbridge’, zei James Armitage, die in de gemeenteraad van Westminster verantwoordelijk is voor Volksgezondheid. Armitage benadrukte wel dat Blumenthal zelf was overgegaan tot een tijdelijke sluiting van het restaurant en daarmee correct gehandeld had.

Niet de eerste keer
Blumenthal, die bekend werd dankzij zijn moleculaire gerechten, moest in 2009 al eens gedurende twee weken zijn driesterrenrestaurant ‘The Fat Duck’ in Bray sluiten nadat klanten besmet raakten met het norovirus. Dat virus veroorzaakt vaak maag-darmstoornissen, waarbij de patiënt moet overgeven en last krijgt van diarree.

Lees meer hier.