De Cuvée 'Dragone' van de wijngaard Les Agaises, plaatste zich tussen de 10 beste bruisende wijnen ter wereld 2012

5 décembre 2012

De Cuvée Franco Dragone van de wijngaard Les Agaises (Haulchin, Belgie), plaatste zich tussen de 10 beste bruisende wijnen ter wereld 2012.

Het is de eerste keer dat een Belgische wijn dit niveau bereikt in het klassement van deze internationale wedstrijd die doorging in het Franse Dijon. De wedstrijd verzamelde meer dan 100 wereldexperten, die een 700-tal wijnstalen evalueerden (waaronder meer dan 150 champagnes).

De assemblage van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier (van het uitstekende oogstjaar 2009), op hout gerijpt, met een tweede gisting in de fles (volgens de traditionele methode) en met vervolgens een rustperiode van twee jaar ‘sur lattes’, maakt van deze assemblage een prestige cuvée.

De inspiratie van dit ontwerp ontstond bij Franco Dragone, meester in zijn vak en voortdurend strevend naar uitmuntendheid. De 4000 exemplaren zijn genummerd en allen voorzien van een Swarovski briljant.