Dit prachtige huis, gelegen tegenover het station van Braine-l'Alleud, is al meer dan 15 jaar onderweg. En toch had Jean-Louis Marchal, zijn dirigent en chef-kok, al heel wat afgereisd voordat hij zijn koffers neerzette en hier met zijn lieve en verliefde Christelle kwam. Bijna 30 jaar carrière, waarvan bijna 20 jaar bij het beroemde Ogenblik in Brussel, hebben zijn karakter gesmeed en vooral zijn messen, smaakpapillen en creatieve verlangens geslepen naast de grote beheerste klassiekers.

Sindsdien heeft de ervaring hem in staat gesteld elke dag een beetje meer te schaven aan een keuken die, ondanks de lange jaren hier, allesbehalve statisch is. En met reden, het zijn de markten en de getijden die de leisteen elke dag weer compleet maken, volgens de inspiratie van de chef die hier en daar put uit herinneringen aan geslaagde bereidingen, maar ook uit ideeën die dagelijks opborrelen in contact met andere chefs, leveranciers die nooit tekort komen aan ontdekkingen en natuurlijk zijn charmante vrouw die de bediening in de eetzaal verzorgt en die zelf ook nooit tekort komt aan ideeën.

In deze elegante lange zaal, georganiseerd rond een bar waaruit de zorgvuldig geselecteerde wijnen komen, of het nu om coquilles, vlees of vis gaat, wordt prachtig gekookt, uitvergroot door eenvoudige maar smakelijke bereidingen, zonder overbodige of ingewikkelde franje. Want hier wordt het product gerespecteerd en naar voren gebracht. Dit is ongetwijfeld een van de credo's van de chef. Natuurlijk kun je het naar eigen smaak verfijnen, met een snufje zout en een draai aan de pepermolen. Ongeacht de kleur. Een adres resoluut op het spoor, zonder een ongelukkige wissel of viaduct tussen twee uitersten van de keuken. Een vlotte reis, maar elke keer een hernieuwde smaak van de reis.