We hadden Maïnoï iets meer dan twee jaar geleden ontdekt, bijna als een avontuur. Onze gevoelens waren al snel verzegeld: een absolute favoriet en een gegarandeerd Thais effect. Het adres is prachtig en toont een onberispelijke uitstraling; een enthousiaste ontvangst, een glimlachende professionaliteit en hoogstaande Thaise keuken, dit alles om de belofte van een puur vreugdevol moment te bezegelen. Bij Maïnoï vind je niets anders dan dat.

We komen hier met absoluut plezier, en bij elk bezoek mooie zielen en vakmanschap. Tan is een zeldzaam mens. Nieuwsgierig naar zijn wortels en open naar de onze, blijft zijn keuken groeien. Als voorbeeld klinkt zijn nem van bloedworst van boerderij Cuvry als een absolute, smakelijke en verfijnde, krachtige en zachte fusie.

Sindsdien heeft de plek een mooie herinrichting ondergaan, de open keuken is naar achteren verhuisd. En hoewel het nog steeds subtiel de plek parfumeert, is de sobere elegantie van het decor behouden gebleven, waarbij opzichtige exotische clichés worden vermeden maar een aangename sfeer wordt onthuld, eenvoudigweg.

Als enthousiaste en getalenteerde liefhebbers bieden Tan en zijn familie een keuken die clichés en platgetreden paden overstijgt en veel zeldzame producten uit hun reizen naar het land terugbrengt; als evenveel juweeltjes, evenveel schatten, nodigen ze ons uit voor een wonderlijke reis.

Onder de hoogtepunten van de plek is er deze knipoog naar de streetfood uit Bangkok die op vrijdagmiddag wordt geserveerd via de noedelkar, een mooie traditie vereist het.

We moeten ook wijzen op de beheersing van de bereidingen die ons hebben verleid met prachtige Zeeuwse messen in rode curry, Neua Yang (gegrilde biefstuk, Thaise sjalottensaus) of de Khung Yang (gegrilde garnalen, knapperige groenten en zeevruchtensaus).

Een favoriet ook voor de wijnkelder die vol zit met wijnjuweeltjes.

We houden echt, echt van deze plek.

LD