We hadden de Maïnoï ontdekt, bijna alsof we op avontuur waren. Ons gevoel was snel bezegeld: absolute liefde op het eerste gezicht en een gegarandeerd Thais effect. Het adres is prachtig en onberispelijk onderhouden; een enthousiaste ontvangst, een glimlachend professionalisme en een hoogstaande Thaise keuken, dit alles om de belofte van een moment van pure vreugde te bezegelen. Dit is het enige wat u bij Maïnoï zult vinden.

Het is een absoluut genot om op elke hoek mooie zielen en knowhow aan te treffen. Tan is een zeldzame man. Nieuwsgierig naar zijn wortels en open voor de onze, blijft zijn keuken steeds stijgen. Zo klinkt zijn bloedworst nem van de boerderij van Cuvry als een absolute fusie, gastronomisch en fijn, krachtig en zoet.

Onlangs heeft de zaak een mooie herpositionering ondergaan, de open keuken is verhuisd naar de achterkant van het huis. En hoewel de keuken nog steeds delicaat parfumeert, is de sobere elegantie van het decor bewaard gebleven, waarbij opzichtige exotische clichés worden vermeden, maar een aangename sfeer wordt gecreëerd.

Als enthousiaste en begaafde liefhebbers bieden Tan en zijn familie een keuken die verder gaat dan de clichés en de gebaande paden, door een aantal zeldzame producten mee te nemen van hun reizen in het land; als zoveel klompjes, zoveel schatten, nodigen zij ons uit voor een prachtige reis.

Onder de hoogtepunten van de plaats is er de knipoog naar het in Bangkok gemaakte straatvoedsel door middel van de noedelwagen die op vrijdagmiddag zijn plaats vindt, een mooie traditie.

We moeten ook wijzen op het meesterschap van de bereidingen die ons hebben verleid met de prachtige Rode Kerrie Zeemessen, een Neua Yang (een gegrilde rundvleesfilet met een Thaise sjalottensaus) of de Khung Yang (gegrilde garnalen, knapperige groenten en zeevruchtensaus). We vinden het heel, heel lekker.

LD