De mooie belofte

In het hart van de glorieuze stad Ath, in een historisch gebouw zoals de stad er vele prachtige telt, verbergt zich nu L’Inattendu, als een nieuwe parel. Na enkele jaren, drie meter verder, aan de overkant van de straat, zijn Benjamin Fontaine en Amélie Sakowskis sinds een goed jaar overgestoken om te investeren in een mooi juweel, genesteld in een prachtig oud gebouw.

Ze hebben de ruimte mooi vormgegeven en de plek volledig herzien om ons een nieuwe culinaire parel te bieden. De majestueuze houten deur en de mooie gevel verraden niets van de sfeervolle nuances van de zaal, het kader onthult een wals van zachtheid en het wiegen van welzijn.

Benjamin Fontaine, die ervaring heeft opgedaan bij het Château du Mylord en een trouwe leerling is van Benoît Neusy bij L’Impératif, is erin geslaagd om een nieuwe en prachtige richting aan zijn eetgelegenheid te geven. Zijn keuken is verfijnd en genereus, zonder gedateerde formaliteiten of modegrillen: alleen plezier en smaak hebben recht van bestaan.

Vanaf het begin van de maaltijd durft de jonge chef in de dertig zijn gast bij de hand te nemen om zijn zintuigen te prikkelen; het bittere, het zoete, het zoute en het zure. Mooi bedacht. Tijdens de reis werden we meegenomen door een duidelijke wil, een al aanwezige techniek en een voltooide generositeit.

Uiteindelijk, als L’Inattendu slechts de straat is overgestoken, voelen we ons ver weg gereisd. Door alle gerechten te proeven, het moment te beleven in een vrolijke sfeer, en daar vandaan te vertrekken met een veel lichter hart dan bij aankomst.

Meer dan een belofte, kondigen de sterke wil van het jonge team en hun gezamenlijke talenten prachtige dagen aan.

LD