Het adres straalt, het schittert zelfs. Maar discreet, zonder onnodige opschudding. Het is doordrongen van de passie die tussen de muren borrelt. Hier is de klant koning en gaat men altijd recht op het doel af, met plezier voor het plezier; dat is de onfeilbare leidraad van Lisa Calcus en Nicolas Campus bij Les Gribaumonts.

De chef, Lisa, een bescheiden en terughoudende vrouw, toont haar talent en karakter in de uitdrukking van haar keuken door elke dag een talent te bieden dat lijkt op een prestatie; ze heeft die nobele toewijding van gereserveerde mensen terwijl anderen zich overgeven aan de glans van roem, en hun essentie vergeten. Van het brede smaakpalet van Lisa hebben we onthouden wat geen enkele chef ooit mag vergeten: de cruciale belangrijkheid van het product. Dit staat dus elke dag centraal op tafel – Sint-Jakobsschelpen, garnalen, zeebaarsfilet, hert, kalfszwezerik… - allemaal geserveerd met klokvaste bereidingen en een ongewoon gevoel voor seizoensgroenten. In haar gerechten vinden we alle ingrediënten van het leven op de mooie terroirs en alleen de smaak domineert, door ontroerende en smaakvolle creaties. Vandaag eten we heel erg goed met de gelakte octopus met sojasaus, gebrande watermeloen, ajo blanco, geroosterde amandelen, de gegrilde vis van de dag, groenten en sabayon met zuidelijke smaken, de langoustine, de kopsaus, huisgemaakte pekel met Espelette peper, de gekonfijte "PQA" varkenswang, op een vernieuwde taco manier, het stuk rundvlees van het moment, aubergine, miso, sucrine coulis en de framboos, mascarponecrème met matcha thee, ijs en pistache dacquoise.

En dan is er Nicolas, een geweldige sommelier. Uit zijn magistrale kelder selecteert hij de flessen die de stevige smaken van Lisa zullen aanvullen, sublimeren en versterken als essentieel eindargument. Een vrij man, ontdaan van ostentatieve etiketten, die de voorkeur geeft aan auteurswijnen die alleen verantwoording afleggen aan de bodems die hen dragen. In overeenstemming met deze duidelijke en pure geest, speelt het decor de kaart van een eigentijds minimalisme zonder kilte, comfortabel tussen grote lampenkappen en opmerkelijke kunstwerken.

Precies het soort adres waar je je aan de hand moet laten nemen, van de wijnen tot de desserts, gegarandeerd totaal genot.

LD