Het adres straalt, het schittert zelfs. Maar in discretie, zonder onnodige ophef te maken. Bewoond door de passie die tussen zijn muren borrelt. Hier is de klant koning en wordt er altijd naar de essentie gegaan met plezier om plezier te doen; dat is het onfeilbare kader van Lisa Calcus en Nicolas Campus in Gribaumont.

De chef, Lisa, een nederige en terughoudende vrouw, onthult haar talent en karakter in de uitdrukking van haar keuken door elke dag een talent te bieden dat op een prestatie lijkt; ze heeft deze nobele toepassing van gereserveerde wezens wanneer anderen zich overgeven aan de vergulding van roem, hun essenties vergetend. Van Lisa's uitgebreide smaakpalet hebben we onthouden wat geen enkele chef ooit zou moeten vergeten: het cruciale belang van het product. Het staat daarom elke dag centraal op tafel - coquilles, gambas, zeebaarsfilet, hertenvlees, kalfszwezerikken... - allemaal geserveerd met een horloger's precisie en een ongewoon gevoel voor seizoensgroenten. In haar gerechten vind je alle ingrediënten van het leven van de mooie terroirs en alleen de smaak overheerst als meester, door ontroerende en smakelijke presentaties. Vandaag eten we dus het allerbeste met de Sint-Jakobsschelpencarpaccio, passie-citrusvinaigrette, waterkers sponge cake, de Duo van speciale oesters koud met "gerijpt en gerookt" rundvlees, avocado en warm met champagne sabayon, de Vangst van de dag, krokante geconfijte varkensbuik, hazelnootboter espuma, witlof, de Kalfswang, topinamboer "Mariage Parfait", truffel, de Scharrelkip, knolselderijravioli, romige jus met gele wijn, en de Appel met honing van de bijenkorven van Lisières d'Havré, biscuit, Griekse yoghurt panna cotta met tijm, geroosterd hooi-ijs.

En dan is er Nicolas, een geweldige sommelier. Uit zijn meesterlijke wijnkelder selecteert hij de flessen die de smaken zullen accentueren, sublimeren en benaderen, en zichzelf zullen bevestigen als het essentiële laatste argument. Een man vrij van ostentatieve etiketten om de voorkeur te geven aan wijnen van auteurs die alleen verantwoording verschuldigd zijn aan de gronden die ze dragen. In lijn met deze uitgesproken en zuivere geest speelt het decor de kaart van een eigentijdse minimalisme zonder kilte, comfortabel tussen grote lampenkappen en opmerkelijke kunstwerken.

Precies het soort adres waar je je moet laten leiden, van wijnen tot desserts, totale verrukking gegarandeerd.

LD