Het adres schittert, het schittert zelfs. Maar discreet, zonder onnodige golven te maken. Bewoond als het is door de passie die borrelt binnen zijn muren. Hier is de klant koning en gaan we altijd tot het essentiële door onszelf te plezieren om anderen te plezieren; dit is het onfeilbare kader van Lisa Calcus en Nicolas Campus bij Les Gribaumonts.

De chef, Lisa, een bescheiden en gereserveerde vrouw, onthult haar talent en haar karakter in de uitdrukking van haar keuken door elke dag een talent aan te bieden dat op een prestatie lijkt; zij heeft die nobele toepassing van gereserveerde wezens wanneer anderen zich wijden aan het vergulden van roem en daarbij hun essentie vergeten. Van Lisa's uitgebreide smaakpalet hebben we onthouden wat geen enkele chef ooit zou mogen vergeten: het cruciale belang van het product. Dus hier is het elke dag in het midden van de tafel - sint-jakobsschelpen, gambero, zeebaarsfilet, hinde, zwezerik... - allemaal geserveerd door een klokkende keuken en een ongewoon gevoel voor de seizoensgroente. In zijn borden vinden we alle ingrediënten van het leven van de mooie gronden en alleen de smaak dringt zich op als dominante meester, door ontroerende en smakelijke zendingen.

En dan is er Nicolas, een geweldige sommelier. Uit zijn meesterlijke kelder selecteert hij de flessen die de solide smaken zullen accentueren, sublimeren en benaderen door zich te doen gelden als een essentieel slotargument. Hij is een vrij man, vrij van opzichtige etiketten, en geeft er de voorkeur aan wijnen te maken die alleen verantwoording afleggen aan de bodem die ze draagt. In lijn met deze assertieve en verfijnde geest, speelt het decor de kaart van een hedendaags minimalisme zonder kilte, comfortabel tussen grote lampenkappen en opmerkelijke kunstwerken.

Precies het soort adres waar je je aan de hand moet laten nemen, van de wijnen tot de desserts, totaal genot gegarandeerd.

LD