De plaats is betoverend. De paar treden die het scheiden van het mooie stenen pad van de rue du Docteur Degrave leiden door een galerij die door royale bomen wordt doorsneden, het is de korte reis die leidt naar het monumentale theater, als een inwijdingsreis, alvorens het Oude Kasteel te ontdekken. 

Dit prachtige kasteel uit de 17e eeuw heeft twee gezichten; het hoofdgedeelte heeft zijn voorouderlijke ziel behouden, majestueus en dominant heerst het over het landgoed. De linkervleugel daarentegen heeft een hedendaagse kubus gekregen waarin de keuken en een lichte kamer zijn ondergebracht. Weelderig. 

Dit decor is het toneel voor Tanguy De Turck. Aanvankelijk afgestudeerd in sociologie, was er niets dat deze wijze man voorbestemde om het koken te omarmen, behalve het vurige verlangen om zijn kinderdroom te verwezenlijken, de ultieme hefboom. Als autodidact en gepassioneerd, heeft hij in de loop der jaren zijn zaak steeds verder uitgebouwd en van de structuren en instrumenten voorzien die het vandaag de dag op de kaart van de beste etablissementen van het land plaatsen.

De gerechten van Tanguy De Turck onthullen een eigentijdse en opwindende visie op de keuken. De borden zijn goed leesbaar en onderstrepen de constante zoektocht van de chef en zijn team om een subtiele keuken te bieden waarin smaken en texturen alleen bestaan om het product centraal te stellen.

In een tijd waarin het milieu wordt geminacht en de manier waarop we eten de kleine boeren vertrapt, stelt hij zijn creativiteit in dienst van de nabijheid door samen te werken met lokale producenten van de hoogste kwaliteit om zijn culinaire aanpak te onthullen. In zijn handen wordt het populaire bijna nobel, en het natuurlijke is zijn redding. 

Wanneer u deze prachtige tafel verlaat, voelt u een golf van welzijn, maar ook een ware visie op wat een heel goed restaurant is: met de klant in het middelpunt van alle zorg. De gast wordt op elk moment in de watten gelegd; door de uitstekende Maxime Hadji, een gepassioneerde en opwindende sommelier, en door een jong team dat bestaat in de bediening, in een echte aanpak, in een collectief geleid door de stralende glimlach van Davina Declercq en een precieze en attente brigade. 

Alles waar we van houden.