Inschrijven in de natuur.

Slechts een paar stappen scheiden ons. Er is het stenen pad van de Rue du Docteur Degrave, en een galerij uitgehouwen door genereuze bomen, het is de korte reis die leidt naar het monumentale theater, als een inwijdingsreis, voordat het Oude Kasteel wordt ontdekt.

Deze prachtige muren uit de 17e eeuw onthullen zichzelf in twee gezichten; het hoofdgebouw heeft zijn eeuwenoude ziel behouden, majestueus, dominant, heersend over het landgoed. De rechtervleugel daarentegen heeft de toevoeging gekregen van een eigentijdse kubus, het glas herbergt de keuken en een ruimte badend in licht. Prachtig.

Deze omgeving is het podium van Tanguy De Turck. Oorspronkelijk afgestudeerd in sociologie, niets wees erop dat deze wijze man het beroep van kok zou omarmen, behalve de vastberadenheid om zijn kinderdroom waar te maken, de ultieme hefboom. Zelfstandig en gepassioneerd autodidact, heeft hij in de loop der jaren zijn etablissement constant laten groeien, met de structuren en gereedschappen om het nu op de kaart te zetten van de beste sterrenrestaurants in het land.

De borden ondertekend door Tanguy De Turck onthullen een eigentijds en opwindend beeld van de keuken. Hij biedt leesbare borden die de voortdurende zoektocht van de chef-kok en zijn brigade benadrukken om met subtiliteit een keuken te bieden waarin geuren en texturen alleen bestaan om het product centraal te stellen in de discussie.

De man zet zijn talent (en wat een talent!) en zijn extreme vastberadenheid (en wat een vastberadenheid!) in voor de viering van de Aarde. In een tijd van verwaarloosde milieu en een voedingswijze die kleine boeren vertrapt, zet hij zijn creativiteit in voor nabijheid door te werken met eersteklas lokale producenten om zijn culinaire aanpak te onthullen. In zijn handen wordt het alledaagse bijna edel, en natuurlijk is zijn reddingsboei.

Het bewijs hiervan zijn zijn menu's die volledig gericht zijn op plantaardig en de lucht die het begeleidt. Tanguy De Turck ondertekent met zijn groene hand grote borden; bereid in de richting van groenten, kruiden en bladeren, waarbij romantische tableau's worden onthuld. Wanneer men dit prachtige tafel verlaat, voelt men een golf van welzijn maar ook een echte visie op wat een uitstekend restaurant is: met de klant in het middelpunt van alle zorg. De gast wordt elk moment vertroeteld, zowel door de uitstekende Camille Erhart, gepassioneerde en delicate sommelier, als door een jong team dat bestaat in de service, in een collectief geleid door de stralende glimlach van Davina Declercq, nauwkeurig en attent.

LD