Grootse volwassenheid

De tijd houdt van bakens, het is op zoek, het zoekt geruststelling. Door ondeugend en avontuurlijk te blijven, kijkt het en hecht het zich beter dan ooit aan degenen die de wegen openen. En kunst zal een van onze oneindige gratiën zijn. Op het gebied van culinaire kunst bevestigt Le Coq aux Champs zich onherroepelijk als een belangrijke bestemming om de Waalse gastronomie in zijn beste en grootste vorm te ervaren.

Op de hoogten van Condroz, tussen Huy en Marche, nodigt deze prachtige tafel haar gasten uit in een toevluchtsoord gericht op de natuur, ver weg van de stedelijke tumulten, in direct contact met een bewuste vrede. Het restaurant van Christophe en Catherine Pauly, net als de velden en bomen in het landschap, biedt de pracht van een bosachtige eenvoud en schenkt een verfijnd, toegankelijk en zijdezacht comfort.

De keuken van Christophe Pauly is ongetwijfeld van Franse oorsprong, hij heeft ooit in de brigade van het enorme Maison Troisgros gewerkt, en hier werkt hij met een moderniteit en lokale ruraliteit als ultieme handtekeningen. Gedragen door minutieuze kookmethoden, grafische schikkingen, geaccentueerd door doordachte sauzen en jus, zoals alleen de grote chefs ze weten te presenteren, is hier alles samengebracht om culinaire sensaties van het hoogste niveau te bieden. Zoals met deze prachtige Langoustines Royales van Guilvinec in twee bereidingen, een van zijn favoriete producten: Signature, komkommer, zure room, Osciètre-kaviaar, gerookte en gegrilde paling, dashi, furikake.

De Chef onthult in dit gerecht alle fijnheid van dit product, om een blijvende indruk achter te laten. De techniek van Christophe Pauly is even schitterend met de krokante zwezeriknoot, asperges, rabarber, sjalotten, citroen en angostura en om de maaltijd af te sluiten, de Condroz-aardbei, rabarber in de schaal.

De wijnkaart is ook gericht op Frankrijk, het moderne Frankrijk dat we liefhebben. Met een team dat steeds meer overtuigd is van zijn serviceopdracht, wordt de wijnkelder steeds aangenamer en de kenner zal zeker genieten van het verkennen van een wijnkaart die mooie mogelijkheden voor wijnavonturen biedt.

Al bijna twintig jaar werkzaam in zijn hol, bijna even lang met een Michelinster bekroond, biedt Christophe Pauly elk seizoen het recept voor een gastronomische jeugd, zijn keuken blijft tijdloos modern en onthult bij elke service een menu dat een bepaalde toestand van de wereld weerspiegelt: de aarde aan de ene kant, de zee aan de andere… zonder ooit een van beide te verraden. De Kok, de Man Pauly, is een van de zeldzaam weinigen die de zielen doorgrondt, de intenties leest en de achtergronden van onze gevoeligheden raadt. Sterker nog, hij onthult ze.

Een plek als deze, men kan proberen het te beschrijven, maar het beleven is zoveel beter. Essentieel zelfs.