Volwassen grootsheid.

De leeftijd houdt van oriëntatiepunten, het is op zoek, het zoekt geruststelling. Om ondeugend en avontuurlijk te blijven, zoekt en hecht het zich beter dan ooit aan degenen die de weg openen. En kunst zal een van onze oneindige genaden zijn.

Wat de kunst van het eten betreft, laat de Coq aux Champs zich onherroepelijk gelden als een belangrijke bestemming om de Waalse gastronomie in haar beste en grootste aanbod te vatten.

Op de hoogten van Condruzië, tussen Huy en Marche, nodigt dit prachtige restaurant zijn gasten uit in een toevluchtsoord dat gericht is op de natuur, ver van het stadsgewoel, in direct contact met een bewoonde rust. Het restaurant van Christophe en Catherine Pauly biedt, net als de velden en bomen van het landschap, de uitstraling van een bosrijke zuiverheid en geeft het geschenk van geraffineerd, toegankelijk en zijdezacht comfort.

De keuken van Christophe Pauly is onmiskenbaar Frans, omdat hij ooit in de brigade van het immense Maison Troisgros heeft gewerkt, maar hier werken moderniteit en lokale landelijkheid als ultieme handtekeningen. Gedragen door een zorgvuldige bereiding, grafische dressings, doorspekt met sauzen en bestudeerde sappen, zoals alleen de grote chefs die weten te presenteren, is alles hier verenigd om culinaire sensaties van zeer hoog niveau te bieden.

Zoals bij deze bereiding van Langoustine du Guilvinec; een van de 'Signature' gerechten vergezeld van Belgische Oscietra kaviaar. De chef onthult in dit gerecht alle finesse van dit product, om de geest ervan te markeren.

De techniek van Christophe Pauly is net zo schitterend met de Asperges van Stéphane Longlune, gegrepen op de Barbecue, met de Féra du Lac Léman, vergezeld van de berg Âche, met zijn krokante Kalfszwezerik en zijn Béarnaise, zijn Duif van de Racan Farm en zijn morilles.

De wijnkaart is ook gericht op Frankrijk, het moderne Frankrijk waar wij van houden. Met een team dat steeds assertiever is in zijn missie van service, wordt ook de kelder aangenamer en de geïnformeerde wijnliefhebber zal met veel plezier door een wijnkaart bladeren die grote mogelijkheden biedt voor wijnavonturen.

Christophe Pauly werkt al bijna twintig jaar in zijn hol, en is al bijna net zo lang sterrenkok. Elk seizoen biedt hij een recept voor gastronomische verjonging, en zijn keuken blijft tijdloos modern, met een menu dat een bepaalde staat van de wereld omarmt: het land aan de ene kant, de zee aan de andere… zonder ooit een van zijn delen te verraden.

De chef, de Pauly Man, is een van de oneindig zeldzame mensen die zielen kan doorgronden, intenties kan lezen en kan raden naar de achtergronden van onze gevoeligheden. Beter nog, om ze te onthullen.

Een plek als deze kunnen we proberen te vertellen, maar beleven is zoveel beter. Essentieel zelfs.