Volwassen grootsheid.

De tijd houdt van referentiepunten, ze zoekt, ze probeert gerustgesteld te worden. Terwijl ze speels en avontuurlijk blijft, kijkt ze beter dan ooit naar degenen die de weg banen. En kunst zal een van onze eindeloze genaden zijn. Op het gebied van de culinaire kunst profileert Le Coq aux Champs zich onherroepelijk als een belangrijke bestemming om de Waalse gastronomie op zijn best en grootst te ervaren.

Op de Condroz-heuvels, tussen Huy en Marche, nodigt dit prachtige restaurant zijn gasten uit in een toevluchtsoord gericht op de natuur, ver weg van de stedelijke drukte, direct in contact met een bewoonde vrede. Het restaurant van Christophe en Catherine Pauly, zoals de velden en bomen van het landschap, biedt de glans van een houten eenvoud en schenkt een verfijnd, toegankelijk en zijdezacht comfort.

De keuken van Christophe Pauly is ongetwijfeld gebaseerd op de Franse basis, hij die ooit in de brigade van het immense Maison Troisgros werkte, werkt hier met een moderniteit en lokale landelijkheid als ultieme handtekeningen. Gedreven door zorgvuldige bereidingen, grafische opmaak, doorspekt met doordachte sauzen en sappen, zoals alleen de grote chefs kunnen presenteren, is alles hier samengebracht om culinaire sensaties van zeer hoog niveau te bieden. Zoals met deze prachtige Langoustine uit Guilvinec in twee bereidingen, een van zijn favoriete producten: Signature, komkommer, kaviaar, gerookte paling, osciëtra kaviaar en Geroosterd, selderij, hazelnoten, truffelboter. De Chef onthult in dit gerecht alle subtiliteit van dit product, om de geest te markeren. De techniek van Christophe Pauly is even schitterend met de licht verwarmde Saint-Jacques van Dieppe, Zeeuwse oesters, schuimige boter met limoen, het deel vis van de dag van de 'Noordzee', schelpdieren, geroosterde noten, gele wijn of de krokante kalfszwezerik, taartje van uien en ingemaakte tomaten, béarnaisesaus.

De wijnkaart is ook gericht op Frankrijk, het moderne Frankrijk dat we waarderen. Met een steeds meer bevestigde missie in het dienen, wordt de wijnkelder ook steeds aangenamer en de ervaren liefhebber zal zeker genieten van het verkennen van een wijnkaart die mooie mogelijkheden biedt voor wijnavonturen.

In zijn eigen domein sinds bijna twintig jaar, met bijna evenveel sterren, biedt Christophe Pauly elk seizoen het recept voor een gastronomische verjonging, waarvan de keuken tijdloos modern blijft en bij elke service een kaart onthult die een bepaalde staat van de wereld weerspiegelt: het land aan de ene kant, de zee aan de andere... zonder ooit een van beide delen te verraden.

De Kok, de Man Pauly, is een van de oneindig zeldzamen die zielen peilen, intenties lezen, de achtergronden van onze gevoeligheden raden. Sterker nog, ze te openbaren. Een plek als deze, je kunt proberen erover te vertellen, maar het beleven is zoveel beter. Zelfs essentieel.