De brasserie-keuken wordt vaak behandeld als een subgenre. Naar onze mening is het een vergissing om deze klasse van gerechten met een blind oog te behandelen. Wij willen dat een brasserie ons elke dag verwent, tegen de wind en het tij in. 

Er is iets oneindig geruststellends aan een brasserie, een restaurant dat zeven dagen per week open is, het is als een vuurtoren die zijn licht werpt op de oceaan, een vaste grond als alles schommelt. Dit geldt met name voor de Brasserie de la Patinoire, de brasserie bij uitstek van de hoofdstad. Een plezier dat wordt bevestigd en vernieuwd, of het nu is bij de gratie van een zondagavond met het gezin, een feestelijke lunch met vrienden op het terras met uitzicht op het Terkamerenbos of op een intiemere manier, aan een van de mooie tafels in de hoek.

Ten tweede is het de kwaliteit van de keuken die deze plek tot een must maakt.

Er bestaat een misvatting dat brasserie rijmt met opgemaakte gerechten. De bereidingen van de Brasserie de la Patinoire dragen het stempel van een chef-kok, een echte kok.

De kok, Adrien Schurgers, is als kok "geboren". Zijn pad werd al vroeg uitgestippeld. Het is meer dan een beroep, het is een passie: Ecole Hôtelière de Namur, opleiding in Bruneau***, vervolgens aan de Côte Saint-Jacques in Joigny** (Frankrijk) of zelfs in het Maison du Bœuf* in Brussel. 

Frédéric Eberhart is de perfecte partner voor het restaurant en beiden hebben een grondige kennis van dit soort etablissementen.

Hoe verklaar je anders hun beheersing van zeer eenvoudige composities: "huisgemaakte" garnalenkroketten, kalfshart, tartaar van rode tonijn en avocado, yuzu- en mangogelei om de eetlust op te wekken. Dikke koteletten met sjalotten, tartaar van gehakt rundvlees of Ierse entrecote voor de vlezige geneugten; gepaneerde kabeljauw met gebakken broodkruimels, tartaarsaus, fijne Tong Meunière, Tarbot Meunière, gebakken groenten en appelkroketten voor het tij. Kalfsniertjes à la dijonnaise, Vol-au-Vent de Poularde, gebraden halve kip, compote, frietjes, salade voor de grootmoeders gerechten. En natuurlijk de suggesties van een bank met geschulpte vis, bestuurd door een expert, unaniem erkend als de beste in het vak.

Een niet te missen adres, een kwaliteitskeuken, badend in het zachte geroezemoes van de klanten als muziek, de muziek van de mensen die er wonen.