Vaak wordt de keuken van een brasserie gezien als een ondergeschikt genre. Naar onze mening is het een vergissing om dit fenomeen te onderschatten. We houden ervan dat een brasserie ons elke dag, tegen weer en wind, verwent. Er is iets oneindig geruststellends aan een brasserie, een restaurant dat zeven dagen per week open is, zoals een vuurtoren die zijn licht op de oceaan werpt, een vaste grond als alles wankelt. Dit is bijzonder waar voor de Brasserie de la Patinoire, die zich afficheert als dé brasserie bij uitstek van de hoofdstad. Of het nu gaat om de charme van een zondagavond met het gezin, een lunch met vrienden op het terras met uitzicht op het Bois de la Cambre, of op een meer intieme manier aan een van de gezellige tafeltjes in een hoekje.

Daarnaast is het de kwaliteit van de keuken die deze plek onmisbaar maakt.

Ten onrechte wordt gedacht dat brasseriekeuken gelijk staat aan standaardisatie van gerechten. De bereidingen van de Brasserie de la Patinoire dragen de stempel van een chef, een echte kok.

De Chef, Adrien Schurgers, is "geboren" als kok. Zijn pad was vroeg uitgestippeld. Meer dan een beroep, hier spreken we van een passie: Hotelschool van Namen, opleiding bij Bruneau***, vervolgens aan de Côte Saint-Jacques in Joigny** (Frankrijk) en ook aan de Maison du Bœuf* in Brussel. In perfecte samenwerking beheert Frédéric Eberhart de zaal, en samen hebben ze een intieme kennis van dit soort etablissementen.

Hoe anders hun beheersing van de eenvoudige composities te verklaren: Zelfgemaakte garnalenkroketten, kalfszwezerik meunière, tartaar van rode tonijn en avocado, yuzu- en mangogelei om de eetlust op te wekken. Ossenhaas met sjalot, vers gehakte biefstuk tartaar of Ierse entrecote voor vleesliefhebbers; Gepaneerde kabeljauw, tartaar saus, mooie tong meunière, gebakken tarbot met groenten en kroketten voor de visliefhebbers.

Kalfsnieren à la dijonnaise, Vol-au-Vent van hoen, halve geroosterde kip, compote, frieten, salade voor grootmoeders gerechten. En natuurlijk de suggesties van een schaal- en schelpdierenbar, beheerd door een expert die unaniem wordt erkend als een van de besten in het vak.

Een onmisbaar adres, een keuken van kwaliteit, ondergedompeld in het zachte geroezemoes van klanten als muziek, de muziek van mensen die leven.