Het hart van Italië klopt om de hoek. Soms moeten we egoïstisch durven zijn en wensen dat er niets verandert, willen dat de tijd stilstaat alleen om ons te plezieren. Het adres baant zijn mooie weg, geleid door de twee Italiaanse harten Eric Lecuyer en Sébastien Samoye, en daar stoppen is telkens een beetje als opnieuw leren glimlachen. De plek jongleert behendig tussen identiteiten; tegelijkertijd een werkplaats voor verse pasta, restaurant, wijnkelder en delicatessenwinkel, het combineert authenticiteit, gezelligheid en passie onder het glimlachende gezicht van Karima en het scherpe en rustige oog van Jonathan Gillet om het geheel te begeleiden.

Eens bekend in Luik met zijn legendarische Trattoria Maccheroni, maakt Eric Lecuyer geen compromissen over de smaak en kwaliteit van de producten die hij kiest. De gratie van zijn keuken ligt in de precisie van het bord, maar zijn echte trots ligt in de verse pasta die elke ochtend wordt bereid, en in de streekproducten die hij meer dan gebruikt, omdat hij ook de producent is. Zijn keuken is spontaan, elke dag opnieuw uitgevonden volgens de wetten van de natuur, en gemaakt met een huiselijke geest die uitgesproken smaken onthult, als in de ziel gegraveerd.

En dan is er de wijn. Voordat het een beroep was, is het een passie waarover we zullen spreken, een passie die Eric en Sébastien heeft doen ontmoeten en zo de vriendschap tussen de twee mannen heeft bezegeld. Wijn staat centraal aan tafel bij Frasca. In een mooie en uitgebreide kaart laten ze virtuositeit en talent zien om definitief natuurlijke wijnjuwelen te ontdekken door af te wijken van de platgetreden paden van anderen. Beter dan alleen maar leveranciers, vinificeren Sébastien Samoye en Eric Lecuyer ook hun eigen druiven uit Proceno en Soriano, en de kelder van Frasca staat nu bekend om de delicate Bianco Flamingo di Lago 'Belga Sbagliato' van Sébastien en om de Vendemmia, de wijn van Eric en Karima, prachtige sap gemaakt van malvasia, rebbiano en moscato.

Tussen eenvoud en waarheid is de weg veel langer dan we ons voorstellen. Sommigen knoeien, anderen proberen. En dan zijn er degenen die zachtjes bij de hand nemen en recht naar het doel leiden. Moge onze emoties leven en hun sterke stemmingen.

LD