New Yorkers gaan plat voor cronut

17 juin 2013

Bron : DeMorgen.be

De New Yorkers zijn in de ban van de ‘cronut’ zo blijkt. Ze staan in de rij voor de deur van de bakkerij in de hippe wijk Soho. De ‘cronut’ is een kruising tussen een donut en een croissant en een creatie van een Franse banketbakker.

http://youtu.be/vswiimBEvCk

De hongerige Amerikanen staan ‘s ochtends in de file voor de bakkerij van Dominique Ansel waar het gebakje voor het eerst over de toonbank ging op 18 mei. Met de hulp van sociale media groeide het in geen tijd uit tot een hype. Wie niet aanschuift voor de lekkernij hoort er blijkbaar niet meer bij, weet The Economic Times. De eerste dag gingen er 50 stuks de deur uit. Een dag later waren het er al honderd maar meer dan tweehonderd stuks wil de Fransman niet bakken. Zo ziet hij eke dag 200 liefhebbers van de cronut geduldig aanschuiven.

Lees meer hier.