Wilde eend… in cocotte in Prieuré Saint-Géry !

13 novembre 2012

Het moet gezegd worden: de cocottes volgen elkaar op maar zijn steeds anders!
Het wildseizoen is aangebroken en de gerechten van Vincent Gardinal ogen en smaken naar de grote klassiekers uit de traditionele gastronomie. Een tip voor de fijnproevers: de wilde eend, klaargemaakt en opgediend in cocotte, smaakt goddelijk.
Hoorn des overvloeds, pistachenoten, eendenborst en -lever vormen de basisingrediënten van de saus, liefdevol bereid door de chef. De eend wordt gedurende twee en een half uur gegaard op 68° graden waardoor deze bijzonder mals en smaakvol is.

Misschien verkiest u de reepaté in korst of een heerlijk stoofpotje van hert.. of gaat u voor een van de andere herfstcocottes zoals de terrine van zoetwatervis, opgevulde en gestoofde ajuinen, of het vleesstoofpotje,… allemaal eenvoudige gerechten naargelang het humeur (maar steeds even royaal) van Vincent, om nog maar te zwijgen over de overheerlijke desserts.
Precies wat u nodig heeft om u tijdens de komende koude dagen te verwarmen.
De cocottes van Vincent Gardinal kunnen zowel ’s middags als ’s avonds gereserveerd worden op woensdag, donderdag en vrijdag (vrijdagavond enkel zonder hotelkamer).
Driegangenmenu: 25 €