Gert De Mangeleer en Joachim Boudens (Hertog Jan) zijn ‘culinaire persoonlijkheid’

18 novembre 2012

Van DeStandaard.be

BRUGGE – Gert De Mangeleer en Joachim Boudens van het restaurant Hertog Jan in Brugge zijn de ‘Culinaire Persoonlijkheid van de Belgische Gastronomie’ 2012. Dat werd zondag bekendgemaakt op de Horeca Expo in Gent.

Een jury van vakmensen nomineerde acht kandidaten. De titel gaat naar iemand uit de Belgische gastronomie die het afgelopen jaar baanbrekend werk verrichte of zich op een bijzondere manier verdienstelijk maakte voor de culinaire sector.

‘Gert en Joachim zijn op een tijdspanne van nauwelijks een zevental jaren met Hertog Jan van geen naar 3 sterren gegaan. Gert hoort bij de 3 jongste driesterrenchefs ter wereld’, aldus organisator Horeca Expo. ‘Joachim, vennoot en zaaldirecteur, was in 2004 Eerste Sommelier van België en werd in 2011 met ruime voorsprong Sommelier of the Year. De boezemvrienden werken samen aan een nieuw project rond hun boerderij met een eigen visie op ecologie en eigen groenteteelt.’