De verkoop van de « Comme chez Soi »-wijnen heeft 300.000 € opgebracht

29 novembre 2011

De verkoop per opbod zaterdagmiddag van flessen wijn uit de kelder van het sterrenrestaurant « Comme chez Soi », in Brussel, bracht in het totaal 301.000 euro op (kosten inbegrepen). Dit meldde de persattaché van het veilingbedrijf Pierre Bergé & Associés, gelegen aan de Zavel, ons zaterdagavond.

Het hoogst gingen zes flessen Petrus, die wordt beschouwd als de beste Pomerol, uit 1990 : 13.500 euro. Een « verticale » Petrus (serie van tien millésimées van 1990 tot 2000) klokte af op 11.800 euro.

« In tegenstelling tot de verkoop van kunstvoorwerpen was deze veiling toegankelijk voor iedereen, omdat niet alle prijzen zo hoog lagen. Veel mensen namen deel, ter plaatse of telefonisch», verklaarde de persattaché, die eraan toevoegde dat er kopers uit de hele wereld bij waren.

Chinezen, Japanners, Amerikanen, Britten, Denen en ook Italianen die kostbare flessen konden kopen uit de kelder van chef Lionel Rigolet. Enkele jaren geleden nam die de fornuizen van het beroemde restaurant over van zijn schoonvader, Pierre Wynants. « De familie Rigolet is zeer tevreden over de verkoop », besloot ze. (bron Belga)