De « Comme chez soi » verkoopt een deel van zijn beste wijnen

28 septembre 2011

Volgens de kranten van de groep Sudpresse verkoopt het restaurant « Comme Chez soi » 3.500 flessen wijn waarvan sommige 15.000 euro waard zouden zijn. Dat is onder andere het geval voor de Petrus, met crus van 1990 tot 2000.
Kwatongen zullen beweren dat het mythische restaurant, overgenomen door Lionel Rigolet, schoonzoon van Pierre Wynants, in slechte financiële papieren zit. « Dat is onjuist », weerlegt de tweesterrenchef die zijn wijnkaart wil moderniseren. De oude stock moet dus de deur uit om plaats te maken voor de nieuwe. Andere reden : klanten drinken nu minder wijn aan tafel dan vroeger. En Lionel Rigolet en zijn echtgenote willen bovendien maximaal 45 personen per avond bedienen.
De oplossing ? De verkoop per opbod op 19 november in Brussel. Château Haut Brion, Château Lafite Rothschild en andere Palmer staan op de lijst…