Aroy mak!

Binnenkomen bij Wan Thaï Food voelt als het oversteken van een onzichtbare grens, eentje die Brussel met Bangkok verbindt. Het licht valt van boven, glijdt over de houten lambrisering en de glanzende tegels, strijkt langs de rotanlampen en stopt bij een serene Boeddha. Je begrijpt het meteen: hier is alles bedacht om de geest tot rust te brengen, voordat de zintuigen ontwaken.

De plek ademt juistheid. De glimlachende, zorgvuldige bediening begeleidt een Thaise keuken met klasse, verfijnd zonder overdaad, authentiek zonder clichés. Dáár openbaart Wan zich: in die zeldzame balans tussen precisie en emotie, tussen traditie en moderniteit.

Afkomstig uit Isaan, in het noordoosten van Thailand, put chef Wan haar inspiratie uit haar roots. Haar keuken is oprecht, fris en vol energie. De kaart, rijk en samenhangend, nodigt uit tot een culinaire reis in verschillende etappes: exotische cocktails, geurige soepen, levendige salades, betoverende curries en roerbakgerechten vol kruiden en pit.

De signatuurgerechten vertellen het verhaal: Kao Yam Nem, krokante rijstsalade met koud gegaard kalfsvlees, sjalotten, munt en gember. Oy Cheil Lar, carpaccio van verse sint-jakobsschelpen met Thaise vinaigrette van limoen en knoflook. Pla Mannao, gestoomde zeebaars met een saus van limoen, knoflook, citroengras, koriander en chili. En Chuchi Nua Yang, gerijpte Angus-entrecote met traditionele currysaus, gebakken groenten en geurige rijst.

Elke bereiding is perfect in balans: onberispelijke producten, precieze garing, sauzen vol kracht en karakter. Alles hier ademt eerlijkheid en vakmanschap. Zelden vind je een Thais restaurant dat zijn beloftes zo waarmaakt. Wan Thaï Food is er één: een warme, stralende plek, trouw aan zichzelf en aan wat ze deelt.

Aroy mak! Twee woorden die in het Thais betekenen: “het is heerlijk.” En dat is nog zacht uitgedrukt.

LD