De Japanse gemeenschap in Brussel en vervolgens wij, Belgen, op zoek naar delicatessen, komen sinds de opening van dit Japanse restaurant, dat erin geslaagd is alle liefhebbers van de Japanse gastronomie samen te brengen.

Nonbe Daigaku is een hoogvliegend Japans restaurant. Yosuke Suetsugu is een discreet en bescheiden man; zijn kunst ligt in subtiliteit, in precieze en zuivere uitvoering.

Hier kleedt men zich niet in een bloemrijke kimono om het gesticulerende en draaiende delirium van een kok met een verbonden voorhoofd bij te wonen. 

Yosuke Suetsugu is een referentie, al 30 jaar sushimeester bij Tagawa, die het niveau bepaalt en nu hij binnen de muren werkt, neemt hij ons gewoon mee naar Tokio voor een maaltijd. Alles is aanwezig: uitzonderlijk verse producten, een concert van smaken, attente bediening en spreekwoordelijke vriendelijkheid.

Er is geen opschepperij, alleen de juiste dingen: niet te stoppen sushi, opzwepende miso aubergine, onberispelijke tempura.

Degenen die vastzitten aan sushi en sashimi moeten de sashimi van zwarte pootfilet (kip) komen proberen (hoe dan ook), geserveerd met eigeel en sojasaus, rauwe kreeft in de schaal met bladgoud, avocadopuree en kleine krokante roggenkuit, warme oestervlaai met koningskrab en paddestoelen met sinaasappelsmaak of inktvisdarmen.