De mooie ster van Manon
Geboren in de Elzas, in de vallei van Munster, is de chef-kok doordrongen van haar geboortestreek. Nadat ze de regionale titel van beste leerling van Frankrijk had gewonnen, ontdekte Manon Bretagne en zijn zeeschatten. Het is een understatement om te zeggen dat haar keuken reist tussen de regio's die ze bezocht en die waar ze nu woont.
Het land waar Manon Schenck haar talent uitoefent heeft geen kustlijn, stranden of riffen. En toch weet deze jonge vrouw als geen ander de roep van de zee te combineren met haar Elzasser roots en haar adoptieland, de prachtige streek Famenne-Ardennen.
Vandaag, ver van de oneindige mogelijkheden van haar geboorteland en de Bretonse kust, heeft ze zich gewend tot een ander vrij en nomadisch element door zich te vestigen op de top van een door de lucht geteisterde heuvel. De wind die hier vandaan waait is zeker inventief, maar onthult vooral een keuken die licht, eenvoudig te begrijpen en vol smaak is. Deze moedige eenvoud is precies het kenmerk van deze jonge vrouw.
David Delmas, afkomstig uit de streek, is de aandachtige en nauwkeurige ceremoniemeester, en het is met deskundige hand dat hij de creaties van Manon ontketent.
Wat ligt er op het bord? Een echte gulheid aan producten, een beheersing van texturen, kleuren en smaken. Het bewijs ligt in de prachtige harmonie tussen zee en land, gehuldigd door een perfecte bereiding, echo's en presentaties die - bijna met een knipoog - haar Franse roots onderstrepen.
We hebben hier te maken met een topkok, nu geëerd met een mooie ster.

LD