Er zijn veel 'brasseries' in Namen. En toch maken sommigen, meer dan anderen, het beste van de schaal met wulken door echte ervaring te tonen in het restaurant. En als je de achtergrond kent van het trio ondernemers achter deze brouwerij, begrijp je waarom de saus is aangeslagen, en waarom hij is blijven hangen. 

Te beginnen met de unieke omgeving, gemarkeerd door grote erkers die uitkomen op een terras naast de Quai de Meuse. U bevindt zich inderdaad in een van de enige brasseries in de regio die een terras aan de waterkant met een horecabank aanbiedt. Het terras is verwarmd zodat u optimaal kunt genieten van dit unieke en nauwe contact met de vredige stroom van een van de mooiste rivieren van Europa (of misschien wel van de wereld?). In ieder geval zijn er genoeg mensen hier. Voor een snelle lunch of een menu op basis van goed bereide producten hebben de kenners dit al snel tot hun referentiepunt gemaakt. Fijne stukken vlees, klassieke - of koninklijke - vol-au-vent en met morilles gestoofde zwezerik verrukken de vleesliefhebbers, terwijl men aan de jodiumkant uiteraard kiest uit de voortdurend herschikte en verleidelijke schelpdierenbank, die een onberispelijke versheid garandeert. Naast oesters, kreeften en schelpdieren kunt u natuurlijk altijd gaan voor een tomaatje met garnalen of een van de vissen die afhankelijk van het getij variëren; sardines, zalm of kabeljauw in het bijzonder. 

In het seizoen variëren de suggesties, geïnspireerd door de markten, de tuinders maar ook de vissers, verzamelaars en jagers. Zo kan iedereen zich vermaken, of het nu gaat om een gerecht voor de voorstelling of om een avond met vrienden of familie. Wij waarderen ook de service, die altijd van hoog niveau is. De wijnkaart is in de loop der tijd opgebouwd en biedt ook hier een verscheidenheid die zowel liefhebbers van mooie merken als liefhebbers van kleine ontdekkingen zal bekoren. De grote bar is niet alleen voor de sier, u kunt er een cocktail, een lokaal biertje of een "laatste drankje voor onderweg" bestellen. Omdat niet iedereen met de boot komt... 

In de zomer is het meer dan raadzaam om op het terras te reserveren.  

PL