Verschillende chefs achter het fornuis zijn bekend, zelfs sterrenchefs. Vandaag komen we hen nog regelmatig op zondag samen met de familie tegen. We beogen niet alleen de top gastronomie maar eenvoudigweg een lekkere brasseriekeuken geflankeerd door een ecailler deze naam waardig.

Aan het roer Michel Grenier, een chef met tientallen jaren ervaring en verschillende succesvolle brasseries op zijn actief en met nog steeds diezelfde drang naar beter.  Op de kaart vermengen zich de klassieke gerechten, hier en daar met nieuwe smaken, seizoensgebonden suggesties en streekproducten, zelfs met  een exostisch tintje.

Een elegante woning gevestigd in een groene omgeving aan de rand  van een meer. Op het indrukwekkend overdekt– en verwarmd – terras is het genieten met zicht op de oesterbar of  het meer met zijn majestueuze fontein. Een alternerend team in ‘brasserie chic’ outfit onthaalt gedurende zeven dagen van de week de fijnproevers en lekkerbekken. Van wandelaars die fier zijn op hun wandeling rond het meer tot zakenmensen die tevreden zijn over het professionele kader en de vakkundige keuken en koppels en families die er een gebeurtenis komen vieren of alleen maar een gezellig moment willen beleven aan tafel.

Om mee te nemen of ter plaatse te degusteren voorziet onze oesterbar en bijhorende homarium de aanvoer van verse vis en  schelpdieren en dit meerdere malen per week. Met daarbij verschillende oestersoorten uit Zeeland, Normandië, Bretagne of het Etang de Thau. De kreeften, langoestines, wulken, kreukels tooien samen met krabben en andere schelpdieren de zeevruchtenschotel die dikwijls  de voorkeur geniet als voor- of hoofdgerecht  door de vaste klanten. Daarnaast staat er op de kaart een uitgebreid gamma van klassieke gerechten van kabeljauwhaasje en zeetong meunière tot américain met frietjes, kalfsnieren met mosterdsaus of een lekker stuk rundsvlees. Alle sausen worden huisgemaakt net zoals de patisserie en de ijsjes die elk hun bewonderaar hebben.

In onze wijnkelder vind je een Chablis of Sancerre die met een aantal Bordeaux wijnen kunnen rivaliseren aan haalbare prijzen om niet te spreken van de bio en biodynamische wijnen in onze wijngids.

Reservatie wordt sterk aanbevolen zowel op mooie als minder mooie dagen.