Restaurant Mona Lisa
Aankomen in Yvoir is al een verhaal binnenstappen. En het Mona Lisa schrijft daar een nieuwe, mooie pagina aan.
Zodra je binnenkomt, weerspiegelt het interieur de ziel van het dorp: helder en verzorgd, als een prachtige foto op groot formaat. Het is altijd geruststellend om te weten dat je je in een plek van goede smaak bevindt, in welke vorm dan ook. Bij Mona Lisa zie je meteen het verfijnde, eigentijdse meubilair, de warmte van houten muren, en het zachte licht dat van de wanden lijkt te vallen – alsof het de gast aanwijst of verlicht met goede ideeën. Die sfeer draagt bij tot een intieme en rustgevende beleving.
Maar de échte reden om naar Mona Lisa te komen, is uiteraard het bord: hier eet je gewoon voortreffelijk. De jonge chef zorgt voor een keuken die tegelijk gul en verfijnd is, trouw aan zijn Italiaanse roots: huiselijk én elegant, waarbij zorg en smaak de absolute regels zijn.
Emanuele Indorato, geboren in Adrano, een dorp in het hart van Sicilië, is de man achter deze mooie, precieze creaties. Hij werkt met passie en precisie rond het product, en brengt gerechten die zowel origineel als smaakvol zijn. Zoals in dit seizoensmenu:
Hamachi, maïs, kokosmelk, Amalfi-citroen – Mozaïek van Mechelse asperges, Nori, gerookte zalmhart, Oost-Indische kers – Acquerello-risotto, auberginekaviaar, gegrilde tomaten, geitenricotta – Ravioli del Plin, gegrilde octopus, cacciucco alla livornese – Wilde zeebaars, mousseline, courgette, brandnetel-beurre blanc – Kintoa-varkensfilet, texturen van zoete aardappel, miso, krachtige jus – Kiwi, witte chocoladeganache, yoghurt, kokosijs.
Je waant je als het ware gekidnapt voor een smaakreis door Italië, tussen intensiteit en finesse, gulzigheid en verfijning.
In de zaal zorgt Rosa, met haar zachte aanwezigheid, voor een tedere aanvulling op de expressieve keuken van haar man. Met Italiaanse flair presenteert ze gerechten en wijnen.
Als Italië een land van schitterende contrasten is, dan is Mona Lisa daar één van haar mooiste en trouwste ambassadeurs.
LD