Het product als bondgenoot
François-Xavier Lambory bewandelt zijn pad als chef met integriteit en passie, trouw aan een keuken die geworteld is in respect voor het leven. Land en zee inspireren hem voortdurend, en hij verheerlijkt onvermoeibaar wat zij het edelst te bieden hebben. Zijn verdienste is groot: hij behoort tot die zeldzame chefs die trouw blijven aan hun ziel en de stormen van deze tijd omzetten in motoren van evolutie.

Stap voor stap, detail na detail, heeft hij zijn restaurant omgevormd: een nieuwe bar, een privé salon, een hertekende zaal, een heruitgevonden keuken… Een eigentijdse, sobere en elegante setting ten dienste van een karaktervolle gastronomie.

Op het bord is de lijn helder: een seizoenskeuken, precies en geïnspireerd, met een subtiel evenwicht tussen traditie en innovatie. Zijn trouw aan top-producenten komt tot uiting in elk gerecht, met een absolute eis naar kwaliteit. Zijn keuken is een vorm van oprechte waarheid, een groet aan de natuur, een devotie aan de Smaak.

Zoals vandaag met de Bluefin tonijn uit Noirmoutier en Baeri-kaviaar, "Toro"-buik in tartaar, appel, zeewier; de makreel en speciale "Thalassa"-oesters, gebrand en dan als sashimi, Isigny en seldervariaties; de gele kip en Baeri-kaviaar, gekonfijt, spinazie, zeekraal, saus Poulette; de sint-jakobsschelpen uit Port-en-Bessin, geroosterd in boter, ravioli, schelpdierboter; de dagvangst, geroosterd, kokkels, schelpdierenboter; de langoustines en Iberisch spek, geroosterd, gyoza, piquillos, saffraan en bisque; de kalfszwezeriken à la meunière, champignons, Parmezaanse kaas, salie en de duif, geselecteerd op Bressaanse kapoen, miso, schorseneren en vleesjus.

Wat de wijnkelder betreft, is de harmonie perfect. De selectie is scherp, royaal en gedomineerd door de mooiste flessen uit Frankrijk, Italië en Spanje.

François-Xavier Lambory is een verteller van verhalen – fijne, gulle culinaire verhalen.

LD