La Branche d’Olivier
Er zijn huizen die eeuwig lijken te bestaan.
Huizen die je met gesloten ogen zou kunnen beschrijven: omwille van de muren, het hout, de gezichten, de glimlachen, de service, de bereidingen, de sauzen, de wijnen… om alles wat maakt dat je er telkens terugkomt.
La Branche d’Olivier, een dorpshuis aan de rand van het natuurreservaat Kinsendael in Ukkel, ademt die geest van toevlucht. Slechts een paar straten verder bruist de stad, maar hier waait een vredige landelijke sfeer. Het adres doorstaat de jaren zonder zijn ziel te verliezen, trouw aan een coherente stijl die zich verre houdt van vluchtige modes. Lambriseringen en vloertegels van weleer vormen een décor dat niet zou misstaan in de Parijse buitenwijken.
Met de subtitel “bistrot gourmand” is de toon gezet: traditie en geïnspireerde brasseriekeuken.
De gerechten worden zonder omwegen gepresenteerd: gepocheerd ei met grijze garnalen en mousselinesaus, tartaar van zalm en foie gras met hazelnootolie, gebakken kalfszwezerik met foie gras en gestoofde prei, of geroosterde kalfsnieren met dragonmosterd.
Getrouw aan de seizoenen en het marktgevoel biedt het krijtbord dagelijks suggesties. Men bezwijkt graag voor de bloedworst met appels en frisée, voor de witte asperges van eigen bodem à la flamande of met mousselinesaus, voor de met kruiden geroosterde kreeft of voor de kalfsnoot uit Corrèze met morieljes. Het bord weerspiegelt de inspiratie van chef Jean-Claude Demurger, meester in het braden en de sauzen.
Ook de wijnkelder is goed gevuld: een honderdtal solide referenties, aangevuld met een vijftiental wisselende suggesties. Evenveel beloften van perfecte en smakelijke combinaties.
De service sluit naadloos aan: precies, aandachtig, hartelijk. Met enthousiasme en vriendelijkheid belichaamt het team de ziel van dit levendige huis, waar traditie en oprechtheid samen een foutloze partituur vormen.
Wij houden ervan, gewoonweg.
LD
eating likes
Infos
- 18.11.2025 Alain Bianchin sluit zijn restaurant en neemt fornuizen over in Waals-Brabant
- 31.03.2025 Niel Delameilleure gekroond tot Eerste Maître d’Hôtel van België 2025
- 22.10.2024 De sterrenchef Kobe Desramaults kondigt zijn komst naar Brussel aan
- 22.10.2024 Stéphane Lefebvre kondigt de heropening van Les Petits Oignons aan



































